PORODICA SOKOČANIN IZ BORA USPELA DA SAČUVA SVOJ DOM

Porodica Sokočanin iz Bora, danas je jedna od najsrećnijih i najponosnijih porodica u Srbiji, jer je uspela da sačuva svoju kuću koju su im oduzeli izvršitelji. Tačno u podne oni su okruženi prijateljima i zajedno sa Daliborom Jovićem, predsednikom organizacije „Borci za Bor“  presekli vrpcu i ponovo u ruke uzeli ključeve od svog doma.

-U ovom trenutku našoj sreći nema kraja. Osećamo se kao da smo se ponovo rodili. Toliko smo radosni što smo sačuvali kuću, najviše zbog naše ćerke Zorane koja ima cerebralnu paralizu i otežano se kreće i taj dom smo prilagodili upravo njoj, tako da bi svaka promena loše uticala na njeno zdravlje-kaže Danijela Sokočanin.

Kuća je bila prodata na licitaciji a i čovek koji je kupio je kada je saznao za ovu tužnu priču, izašao u susret porodici i rešio da im kuću preproda.

„Borci za Bor“ su pokrenuli humanitarnu akciju za otkup kuće kojoj se odazvcao veliki broj humanih ljudi. Kako ističe Dalibor Jović, predsednik organizacije „Borci za Bor“da porodica Sokočanin sačuva svoj dom pomogli su i Grad Bor, Centar za socijalni rad, džamija „Medina“ u Boru, Pravoslavna crkva u Boru, veliki broj privatnih preduzetnika, komšije, prijatelji, kolege, mesne zajednice, i mnogi humani ljudi, kojima se on ovim putem zahvaljuje.

-Ujedinili smo i veru i politiku, i svi smo se zajedno borili samo sa jednim ciljem da porodica Sokočanin sačuva svoj dom. Ovo je jedna tužna humanitarna akcija sa srećnim krajem na koju sam jako ponosan-kaže Jović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *