RASPODELA DRVA ZA OGREV DANAS POČELA U METOVNICI

Obezbedivši ogrevno drvo za 87 socijalno najugroženijih porodica iz borskih sela Metovnica, Brestovac i Slatina, kompanija „Srbija Ziđin Majning” i ove godine nastavlja realizaciju projekta „Topla zima”.

Imajući u vidu da su ova domaćinstva smeštena u seoskim mesnim zajednicama, kompanija se potrudila da obezbedi da ogrev stigne direktno do domova porodica kojima je, kroz projekat „Topla zima”, obezbeđena podrška kako bi prebrodili hladne zimske dane.

Danas je jedan od kamiona pun toplote stigao pravo pred vrata porodice Čorboloković u Metovnici, gde živi Silvija, samohrana majka koja se hrabro stara o troje dece.

„Želim da se zahvalim kompaniji Srbija Ziđin Majning na ovoj donaciji koja nam zaista mnogo znači, jer nas sedmoro, moje troje dece, majka, baba, deda i ja, živimo samo od dedine male penzije”, rekla je Silvija Čorboloković.

Ovo je samo jedan od projekata kojim kompanija „Srbija Ziđin Majning” pokazuje brigu za lokalno stanovništvo na teritoriji grada Bora. Predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica Dejan Marković istakao je da je kompanija „Srbija Ziđin Majning” uvek spremna da uvidi probleme i potrebe meštana Metovnice, kao i da je i ovo još jedan lep gest.

„U ime Mesne zajednice Metovnica, zahvalio bih se kompaniji Srbija Ziđin Majning na ovoj velikodušnoj pomoći koju su pružili meštanima našeg sela. To su uglavnom staračke porodice ili porodice kao što je ova, u kojoj se samohrana majka brine o troje sitne dece uz pomoć male penzije svog dede”, naglasio je Marković, dodavši da Metovnica ostvaruje izvanrednu saradnju sa kompanijom kad je u pitanju infrastruktura, ali i zapošljavanje meštana ovog sela, naročito mlađih ljudi.

Ogrevno drvo koje je obezbedila kompanija „Srbija Ziđin Majning” biće na isti način dostavljeno na adrese svih 87 porodica u selima Brestovac, Slatina i Metovnica, koje su nadležne službe prepoznale kao socijalno najugroženije.

Menadžer sektora za društvenu i korporativnu odgovornost u Srbija Ziđin Majningu Džou Bin smatra da odgovornost kompanije predstavlja, mnogo više od dobrih rezultata rada i poslovnih uspeha, aktivno učešće u poboljšanju kvaliteta života ljudi u okruženju u kojem posluje.

„Ova inicijativa ne tiče se samo podele ogreva, već i pružanja topline i podrške stanovnicima u zajednici koju smatramo svojom porodicom. Na ovaj način, šaljemo snažnu poruku solidarnosti i potporu zajednici kojoj pripadamo, omogućavajući ovim porodicama da sa sigurnošću prebrode probleme i hladne zimske dane. Verujemo da je očuvanje topline domova osnovno pravo i želja svake porodice i izuzetno smo ponosni što kroz projekat „Topla zima”, za koji su ove godine opredeljena sredstva u iznosu od dva miliona i 88 hiljada dinara, možemo doprineti boljem životu naših komšija. Želja nam je da zajedničkim snagama stvorimo bolju budućnost, održivi razvoj i napredak, jer oni su naša najveća motivacija i nagrada”, istakao je Džou Bin.

On je najavio da će do kraja godine kompanija „Srbija Ziđin Majning” realizovati program podele osnovnih životnih namirnica socijalno najugroženijim domaćinstvima u Metovnici, Brestovcu i Slatini.

Inicijativa „Topla zima” samo je jedan od primera trajnog angažmana kompanije „Srbija Ziđin Majning” u ostvarivanju pozitivnih društvenih promena, izgradnji bolje budućnosti i aktivnom učešću u unapređenju kvaliteta života svih stanovnika Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *