SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU “GAMZIGRAD”

IMG_0276Gamzigradska Banja se nalazi u Istočnoj Srbiji, 220km jugoistočno od Beograda, a 11 km zapadno od Zaječara. Leži na 160m nadmorske visine na samoj obali Crnog Timoka. Okružena bogatom šumom i netaknutom prirodom, sa povoljnom kontinentalnom klimom, ona predstavlja idealno mesto za odmor, lečenje, sport i rekreaciju.

Priroda je podarila Gamzigradskoj Banji više izvora termomineralnih voda temperature 42°C sa dubine od 303m. Zahvaljujući njima ovde je izgrađeno i već godinama funkcioniše čuveno lečilište Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad”.

Specijalizovana je za rehabilitaciju oboljenja perifernih krvnih sudova (organski poremećaji arterijskih krvnih sudova, funkcionalni poremećaji arterijskih krvnih sudova, oboljenja perifernih venskih krvnih sudova, oboljenja limfnog sistema) i vibracionu bolest. Takođe vrši opštu rehabilitaciju (bolesti vezivnog tkiva, zglobni i vanzglobni oblici reumatizma, ortopedske bolesti i posttraumatska stanja, anomalije dečjeg uzrasta, neurološka oboljenja).

IMG_0063 (1)U Specijalnoj bolnici postoje dva bazena sa termomineralnom vodom. Termomineralna voda se koristi u mineralnim i galvanskim kadama i lokalnim kupkama. Primenjuje se elektroterapija i magneto terapija na najsavremenijim aparatima. Kod oboljenja krvnih sudova primenjuju se aparati na principu promene pritiska “Vasculator” i “Vacusac”. Fototerapija se obavlja ultravioletnim i inrfraruž lampama. Kinezi terapija i radna terapija sprovode se u moderno opremljenim salama. Termo-terapija je zastupljena parafino terapijom.

Terapija hiperbaričnom oksigenacijom obavlja se u dvejednomesne hiperbarične komore. Hiperbarična oksigenacija se potvrdila kao moćna karika u prevenciji i lečenju oboljenja perifernih krvnih sudova kao i opštem poboljšanju zdravlja, a zastupljena je jedino u Specijealnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u ovom delu Srbije.

Zastupljena je dijagnostika i ispitivanje funkcije perifernog krtvotoka, srca i perifernih nerava i mišića.

 

Kontakt telefoni:  Direktor 019/ 450 440,

Recepcija 019/ 450 444

Služba zakazivanja 019/ 450 447

e- mail: office@gamzigradskabanja.org.rs,

sajt: www.gamzigradskabanja.org.rs

One comment on “SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU “GAMZIGRAD”

  1. Molim da rezerviram jedkrevetnu sobuu novembru, molim javite kada ima slobodna.
    tel. 062 1880133 molim odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *