U ČETVRTAK GOŠĆA BIBLIOTEKE U BORU JELENA VUKIĆEVIĆ

Foto: Arhiva “Timočkih”

U Narodnoj biblioteci u Boru u četvrtak 21.septembra, u 18:30 sati biće organizovana radionica koju će voditi Jelena Vukićević.

-U okviru ciklusa radionica pod nazivom „Bukolike“, čiji je cilj da se zainteresovanim tinejdžerima predstave različiti vidovi i podsticajne mogućnosti prikazivanja knjiga i književnosti na društvenim mrežama (u okviru podgrupa profila i kanala poznatih kao bukstagram, butjub, buktok) prva gošća biblioteke biće Jelena Vukićević, autorka bukstagrama VISIBABA, gde objavljuje foto-eseje inspirisane književnim delima-ističu u borskoj Narodnoj biblioteci.

Jelena Vukićević je diplomirala na Katedri za opštu književnost sa teorijom književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu i masterirala kulturologiju na beogradskom Fakultetu političkih nauka. Na osnovu književnih dela, s prijateljicama režira i fotografiše scene koje, uz propratne odlomke iz dela, objavljuje na Instagramu kao multimedijalne recenzije. Pored toga, piše za onlajn magazine kao što su Milica ili Befora/After, intervjuiše zapažene regionalne autor(k)e, moderira književne večeri i na druge načine doprinosi vidljivosti književnosti i knjiga na internetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *