USPEŠNA POKAZNA VEŽBA U “SERBIA ZIJIN MINING”

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, odnosno Vatrogasno spasilačke jedinice Bor izveli su javno pokaznu vežbu gašenja požara i evakuacije povređenih lica u saradnji sa kompanijom Serbia Zijin Mining.

-Prikazana je simulacija gašenja požara na drugom spratu i evakuacija svih ugroženih radnika kao i evakuacija jednog povređenog radnika sa trećeg sprata. Pored javno pokazne vežbe vršimo i edukaciju radnika kako postupiti pri izbijanju požara i objašnjavamo upotrebu protivpožarnih aparata, ukoliko stvarno dođe do požara kako na pravi način iskoristitit pp aparat-kazao je Ivan Janković, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor.

Igor Zlatković, supervizor Odseka za obuke u Službi za bezbednost i zdravlje na radu istakao je da su bezbednost  zaposlenih i zaštita resursa  primarne vrednosti kompanije Srbija Ziđin Majning.

-U okviru naših ciljeva da obezbedimo najviše standarde bezbednosti, danas smo u saradnji sa Vatrogasno spasolačkom četom Bor organizovali javnu
protivpožarnu pokaznu vežbu u upravnoj zgradi kompanije, koja predstavlja još jedan primer naše posvećenosti bezbednosti kao apsolutnog prioriteta.
Demonstracija vežbe, kojoj smo svedočili bila je na visokom nivou profesionalizma i efikasnosti i jedna je od mnogih koje smo organizovali sa pripadnicima borske Vatrogasne brigade sa ciljem da osiguramo bezbedno radno okruženje za sve naše zaposlene, ali i zaposlene u podizvođačkim firmama, kao i bezbednost trećih lica. Vatrogasno spasilački bataljon je demonstrirao izuzetnu koordinaciju, brzu reakciju i veštinu u suočavanju s potencijalnim izazovima-kaže Zlatković.

On tvrdi da se kompanija Srbija Ziđin Majning ističe  po svojoj proaktivnoj strategiji bezbednosti, i da je današnja pokazna vežba  jasan pokazatelj da su bezbednosne procedure i obuke integrisane u svakodnevne operacije kompanije i da je bezbednost temelj našeg poslovanja.

-Pored toga, ova vežba naglašava našu posvećenost kontinuiranom unapređenju standarda bezbednosti, ali i odgovornost prema zajednici u kojoj
poslujemo. Zahvaljujem se svim pripadnicima Vatrogasno spasilačke čete Bor na predanom radu i posvećenosti. Nastavićemo zajedno da radimo kako bi bezbednost naših zaposlenih, ali i cele zajenice ostala na visokom nivou-dodao je Zlatković.

Uroš Jocić, član čete za spašavanje u Serbia Zijin Miningu je potvrdio da su ovakve vežbe od velike važnosti za unapređenje standarda bezbednosti.

-Učestvovao sam u pokaznoj vežbi, gde su vatrogasci evakuisali  ljude. Stavili su mi masku sa komprimiranim vazduhom i izvukli su me napolju i to je bilo vrlo značajno iskustvo koje pokazuje kako treba reagovati u ovakvim situacijama-rekao je Zlatković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *