VREDNA DONACIJA SRBIJA ZIĐIN MAJNINGA OPŠTOJ BOLNICI BOR

Zahvaljujući donaciji kompanije Srbija Ziđin Majning, Opšta bolnica u Boru dobila je industrijsku veš mašinu, koja će doprineti da bolnički ambijent bude čistiji i zdravstveno bezbedniji. Srbija Ziđin Majning u Boru poklonila je Opštoj bolnici veš mašinu, vrednosti 856.000,00 dinara, čime nastavlja svoju misiju društveno odgovorne kompanije koja prepoznaje potrebe i pruža pomoć lokalnoj zajednici.

“Prepoznajući značaj Opšte bolnice, koja radi na očuvanju i unapređenju zdravlja građana sa područja Borskog okruga i šire, uvažavajući mere predostrožnosti koje su već duže vreme na snazi u zdravstvenim ustanovama, kao i potrebu da uslovi održavanja higijene budu na visokom nivou, odlučili smo da ovu industrijsku veš mašinu poklonimo Opštoj bolnici u Boru, što će nadamo se, doprineti da bolničko okruženje bude čistije i zdravije. Reč je o industrijskoj veš mašini kapaciteta 45 kilograma, čija je vrednost 856.000,00 dinara. Mašina je uvezena iz Kine. Ovom donacijom nastavljamo društveno odgovorno poslovanje, koje je svakim danom sve bogatije za nove projekte. Razlog zašto smo odlučili da bolnici doniramo industrijsku mašinu je taj što znamo da zaposleni u ovoj ustanovi daju sve od sebe u borbi za zaštitu zdravlja i života pacijenata i ovom prilikom im izražavamo ogromnu zahvalnost. Naravno razlog je i što želimo da poboljšamo infrastrukturu ove ustanove koju smatramo važnom. Raduje nas činjenica da smo u mogućnosti da pružimo još jednu vrednu donaciju i na ovaj način pokažemo da smo društveno odgovorna kompanija koja želi da doprinese kvalitetu i unapređenju rada zdravstvenih i svih drugih ustanova. Sa ovakvim aktivnostima nastavićemo i u buduće. Sa rukovodstvom bolnice razmatrali smo mogućnosti da pomognemo i rekonstrukciju hiruške, ortopedske sale i prostorija, tj. soba u kom borave pacijenti, što ćemo nadam se uspešno završiti, kako bi i pacijenti ali i lekari i medicinsko osoblje imali bolje uslove.”, istakao je Džou Bin, menadžer ESG-a koji je dodao da će se sa ovakvim aktivnostima nastaviti i ubuduće.

“Sa rukovodstvom bolnice razmatrali smo mogućnosti da pomognemo i rekonstrukciju hiruške, ortopedske sale i soba u kom borave pacijenti, što
ćemo nadam se uspešno završiti, kako bi i pacijenti ali i lekari i medicinsko osoblje imali bolje uslove”, dodao je Džou Bin.

Izražavam veoma veliku zahvalnost za ovako značajnu donaciju, koju mi ne bismo mogli sami da obezbedimo, bez kompanije Ziđin. Nadam se da je
ovo početak jedne dugogodišnje saradnje i mi stvarno možemo da se oslonimo samo na ovakve društveno odgovorne kompanije, jer smo mi godinma u blokadi i ovako nešto ne možemo da kupimo. Ovde u vešeraju se nalaze po tri mašine za pranje veša stare i po 20-30 godina, kao i tri mašine za sušenje veša. U toku dana svaka od mašina opere veš osam puta, kao i što se veš isto toliko dugo i suši, kaže Aleksandra Arsić, rukovodilac finansijsko računovošđstvene službe Opšte bolnice.

Bolnica ima 310 postelja i izuzetno se vodi računa o higijeni. Ova donacija nam znači jer ćemo nadam se kupiti neku novu mašinu. Nadam se i da će biti još neka donacija do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *