ZA JAVNE RADOVE 5,3 MILIONA DINARA

Na 11. sednici SO Kladovo odbornička većina SNS-SPS usvojila je predlog izmene Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu. Kako je definisano od planiranih budžetskih sredstva za organizovanje sprovođenja javnih radova na ime isplate novčane naknade osobama angažovanim na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima iznos od 3.500.000,00 dinara uvećan je na 5.350.000,000 dinara.

– Za program stručna praksa iz opštinskog budžeta u ovoj godini izdvojeno je 1,5 miliona dinara, dok će se subvencije poslodavcima za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih otvaranjem novih radnih mesta iz lokalnog budžeta finansirati sa 1.175.000 dinara. Sredstva za subvencije poslodavcima u jednokratnom iznosu od 225.000 dinara po zaposlenoj osobi biće uvećana jer se očekuje da tu meru aktivne politike zapošljavanja sa 1.175.000 dinara finansijski podrži i Nacionalna služba za zapošljavanje.To znači da je ove godine za realizaciju LAP zapošljavanja iz budžeta opredeljeno 8.000.000,00 dinara- pojasnila je Gordana Gramić, rukovodilac odeljenja za privredu u Opštinskoj upravi Kladovo.

Na drugoj ovogodišnjoj sednici podršku odborničke većine dobio je i Zaključak o davanju saglasnosti na izmenu Statuta JP “Jedinstvo” Kladovo u delu koji definiše broj izvršnih direktora koji je sa dosadašnja četiri smanjen na dva izvršioca. Rešenjem odborničke većine u Savet za zdravlje opštine Kladovo predstavnik lokalne samouprave umesto diplomiranog ekonomiste Andrijane Antić sada je Snežana Savić diplomirani pravnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *