ZA UGRADNJU SOLARNIH PANELA POZIV DOMAĆINSTVIMA U FEBRUARU

Članovi Gradskog veća grada Bora usvojili su na današnjoj sednici predlog odluke o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

-Neophodni uslovi koje privredni subjekti treba da ispune definisani su pravilnikom i nalaze se u tekstu javnog poziva. Rok za podnošenje prijave je 15.decembar 2021.godine, sledi bodovanje i formiranje preliminarne liste privrednih subjekata koji će učestvovati u ovom programu. Prijave se mogu poslati na adresu Gradske uprave, ili dostaviti na pisarnici Gradske uprave. Nakon prispeća svih ponuda komisija će izraditi preliminarnu listu na koju privredni subjekti imaju pravo žalbe u roku od osam dana. Posle sagledavanja žalbi, komisija će Gradskom veću uputiti predlog konačne odluke u roku od 30 dana, od krajneg datuma za podnošenje žalbi. Po utvrđivanju konačne liste privrednih subjekata, biće raspisan i javni poziv za domaćinstva –kazao je Igor Janković, član Gradskog veća.

On je naglasio da se očekuje da javni poziv za za vlasnike stambenih objekta i kuća bude raspisan početkom febrara naredne godine. Rok za završetak ovog projekta je 01.jul 2022 godine.

Gradsko veće usvojilo je i predlog rešenja o obrazovanju komisije za realizaciju energetske efikasnosti i predlog rešenja o dopuni rešenja o obrazovanju stalnog radnog tela grada Bora za praćenje realizacije kratkoročnog akcionog plana za smanjenje zagađenja vazduha u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *