ZIĐIN MAJNING U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ULOŽIO OKO 65 MILIONA DOLARA

Kao društveno odgovorna kompanija, koja je usmerena ka uspostavljanju koncepta zaštite životne sredine sa ciljem “poštovanja prirode, usklađivanja sa prirodom i zaštite prirode“ Srbija Ziđin Majning Bor, organizovala je povodom 53. Međunarodnog Dana planete Zemlje, ekološku akciju čišćenja i uređenja kompleksa rudnika Čukaru Peki, saopšteno je iz kompanije Srbija Ziđin Majning Bor.

-Ovogodišnja akcija,u kojoj su učestvovali svi zaposleni, bila je usmerena na poboljšanje životne sredine,održavanjem ekološkog reda i zaštitom prirodnih resursa. U proteklom periodu Srbija Ziđin Majning, u zaštitu životne sredine uložila je blizu 65 miliona američkih dolara. Plan je da se svake godine uloži dodatnih 3,5 miliona američkih dolara u rad objekata za zaštitu životne sredine, ekološko ozelenjavanje i unapređenje životne sredine.U postupku ozelenjavanja, koje se od početka izgradnje rudnika Čukaru Peki, sprovodi sukcesivno, do sada je zasađeno 5000 stabala, više od 80 hiljada kvadratnih metara trave, a šumsko područje oplemenjeno je sa novih 2000 sadnica drveća. Plan je da se do kraja ove godine posadi još 3500 stabala, a travom ozeleni novih 700 hiljada kvadratnih metara prostora. Uz pomoć usvojenog plana ekološke izgradnje i zaštite životne sredine i linearnog sistema upravljanja mrežom za ekološku zaštitu omogućena je primena evropskih standarda, po kojima kompanija Zijin Mining striktno postupa-navodi se u saopštenju.

Aktivnosti povodom obeležavanja Dana planete zemlje završene su predavanjem o zaštiti prirode, koje je organizovao Sektor za zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning, za predškolce i učenike nižih razreda osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu.

-Predavanju je prethodila đačka radionica u okviru koje su učenici predstavili svoje likovno stvaralaštvo i recitovali pesmice o zaštiti i očuvanju životne sredine. Mališani su osmesima i bedževima koje su sami izradili darovali predstavnike kompanije Serbia Zijin Mining doo Bor, a predstavnici kompanije mališane su obradovali prigodnim poklonima-dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *