PRIVATNI PREDUZETNICI KOD GRADONAČELNIKA BORA

Danas je u sali Gradske skupštine, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić organizovao prijem za privatne preduzetnike sa ciljem da čuje njihove ideje u pogledu jačanja privatnog preduzetništva. U gradu Boru oko 2500 hiljada ljudi je zaposleno u privatnom sektoru.

-Uveliko se radi budžet grada Bora za 2020 godinu i shvatili smo da mala i srednja preduzeća velikim procentom participiraju u budžetu i realno je da ih pitamo za mišljenje šta je to što se treba raditi naredne godine kada je reč o stvaranju pozitivne klime za razvoj preduzetništva. Cilj nam je da preduzetnicima pomognemo da se iz godine u godinu razvijaju, podižu svoje kapacitete a na taj način će se i puniti gradski budžet. Godišnje se u budžet od malih i srednih preduzeća slije oko 150 miliona dinara, što je ozbiljan novac i trebaju da iskažu svoje sugestije po pitanju toga šta treba promeniti kako bi se razvijali brže i bolje. Ekonomija jedne lokalne samouprave treba da se zasniva na malim i srednjim preduzećima – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je naglasio da grad Bor radi BFC sertifikaciju, koja se odnosi na sertifikaciju poslovne klime.

-To znači da ćemo upravo zahvaljujući mišljenju naših preduzetnika stvarati i poemrati granice kada je u pitanju poslovni ambijent, smanjivati poreze, smanjivati takse i namete, formirati pravce razvoja kada je reč o kancelarijama za edukaciju i sve ono što treba da se radi-dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *