OSMACI DANAS POLAGALI PROBNI ZAVRŠNI TEST IZ MATEMATIKE

OŠ “Branko Radičević” u Boru

Osmaci su radili danas probni završni test iz matematike. Kako ističu đaci, test nije bio težak i pitanja su uglavnom bila na zaokruživanje.

-Nije bilo teško, pitanja su bila laka i većina zadataka je na zaokruživanje. Najteži je bio zadatak u kome su date dimenzije za dva trougla i pravougaonik i trebali smo da zaokružimo površinu tih figura. Zadovoljna sam kako sam uradila test-kaže Zorana Mladenović, učenica OŠ “Sveti Sava”.

Milan Stojanović iz OŠ “Branko Radičević” kaže da je na testu najteži bio zadatak sa zlatom.

-U zadatku je pisalo da je naručeno pet grama zlata i određena količina srebra i  trebalo je da se  izračuna koliko iznosi gram zlata u dinarima. Zadatak je zauzeo  celu stranicu na testu-priča Milan koji planira da upiše srednju Mašinsko-elektrotehničku školu.

OŠ “Branko Radičević” u Negotinu

Bogdan Jovanović, učenik OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu ističe da je učenicima najteži bio zadatak koji se odnosio na proteine i piletinu.

-Test nije bio težak. Mojim drugovima je najteži bio zadatak u kome se tražilo da se izračuna koliko proteina ima u 140 grama ispečene piletine. Zadovoljan sam kako sam uradio sve zadatke-kaže Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *