(FOTO)SERBIA ZIJIN MINING DOBITNIK NAGRADE PRIVREDNE KOMORE SRBIJE ZA POSLOVNI USPEH U 2023.

Danas su u Privrednoj komori Srbije dodeljene nagrade za poslovni uspeh, koje se tradicionalno dodeljuju od 1969. godine najuspešnijim privrednim društvima i vodećim poslovnim liderima u Srbiji.

Ove godine među dobitnicima je kompanija Serbia Zijin Mining, zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima postignutim u ovoj godini, povećanju ukupnog prihoda i izvoza, rastu broja zaposlenih, uvođenju novih tehnologija i inovacija, zaštiti životne sredine i doslednoj primeni koncepta društveno odgovornog poslovanja, rečeno je danas u obrazloženju nagrade.

“Serbia Zijin Mining je kompanija u razvoju. Za samo dve godine rada prvog zelenog rudnika u Srbiji, rudnika bakra i zlata, Čukaru Peki, postigla je izvanredne proizvodne rezultate i postala najznačajniji srpski izvoznik. Izgradnjom najsavremenijih postrojenja, upotrebom najmodernijih tehnologija i metoda u postupku eksploatacije i prerade rude i korišćenjem opreme poslednje generacije, a pre svega primenom najviših standarda u oblasti zaštite životne sredine, Serbia Zijin Mining je postavila osnove novog, modernog, zelenog rudarstva u Srbiji. Ova nagrada predstavlja pored priznanja i veliku odgovornost za sve naše zaposlene, u čiju će se edukaciju još više ulagati.”- istakao je danas Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora kompanije Serbia Zijin Mining.

Napominjemo, da je u izgradnju rudnika „Čukaru Peki“, do početka decembra ove godine uloženo blizu 920 miliona dolara, a u izgradnju i razvoj donje zone planirano je ulaganje od 3,811 milijardi dolara. Osim cilja, da izgradi najmoderniji zeleni rudnik u Evropi, koji će upravo na osnovu tehnoloških dostignuća i postavljenih ekoloških i bezbednosnih standarda biti pandan prvoklasnim svetskim rudnicima, kompanija planira i povećanje proizvodnje i dnevnog kapaciteta prerade rude. Takođe, jedan od prioriteta, s obzirom na usmerenost kompanije na upotrebu obnovljivih izvora energije, uz izgradnju kompletne rudarske infrastrukture u donjem rudarskom pojasu, biće i izgradnja solarnih elektrana.

U ovom trenutku kompanija Serbia Zijin MIning ima 1244 zaposlena, od čega 90 % čine srpski državljani. Mlad i stručan kolektiv, odlični uslovi rada i profesionalnog razvoja, omogućili su da je kompanija prepoznata u javnosti i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, čemu u prilog govori sve veći broj mladih stručnjaka, koji apliciraju za rad u jednoj od najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Sveukupni rezultati rada i ove ali i prethodne godine, omogućili su da Serbia Zijin Mining bude kontinuirano u vrhu liste 100 najznačajnijih privrednih društava u Srbiji, kao i među 100 najboljih kompanija u jugoistočnoj Evropi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *