SPS U BORU OBELEŽILA 33 GODINE POSTOJANJA

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Boru svečanom sednicom u sali Doma kulture obeležio je 33 godine od osnivanja te političke stranke. Branko Ružić, visoki funkcioner SPS-a je naglasio da su socijalisti i pre i posle 2000. godine nakon svih reformi koje su sprovedene uspeli da dokažu da su najlojalniji partner građanima i građankama Srbije ali i političkim partnerima sa kojima su u vlasti.

– Neko će reći da su 33 godine Isusove godine, da donose neke promene ili neka teška vremena, međutim za nas iz SPS-a ono što je konstantno je činjenica da smo delili sudbinu  našeg naroda, da smo u svim teškim trenucima i istorijskim raskršćima novije političke istorije stali na stranu koja odiše željom da se naš državni i nacionalni interes sačuva i da se borimo što više za taj deo društveno socijalne pravde koji jeste jedna eminentna kategorija našeg programa, da se borimo za jednakost, prosperitet i ekonomski razvoj zemlje-kazao je Ružić.

On je istakao da je SPS u svakom trenutku spreman za izbore.

– Za nas se kampanja samo prekida izbornog dana i nastavlja se odmah sutradan. Očekujemo da na izborima, kada god da budu raspisani, odigramo još značajniju ulogu na političkoj sceni, da nakon izbora nove Vlade još jače i snažnije  afirmišemo našu politiku državotvornosti i očuvanja našeg državnog i nacionalnog interesa , evopske orijentacije uz poštovanje svega onoga što treba da očuva naš identitet, da pokažemo da smo politički, sociološki i kulturološki deo Evrope i da ona u čitavom regionu dobija benefit kada dođe vreme da uđemo u EU, i očekujem još bolji rezultat SPS-a i nastavak saradnje sa našim tradicionalnim poltičkim partnerima, opet u interesu građana Srbije- dodao je Ružić.

Branko Ružić j izjavio da je uveren da će prof dr Slavica Đukić Dejanović, umeti da na kvalitetan način kormilari svim procesima koji su pokrenuti i u vremenu dok je on obavljao dužnost ministra prosvete  i njegovi prethodnici.

– Ministarstvo prosvete je jedan veliki sistem , najveći u Srbiji, iziskuje veliku pažnju, osetljivost, radi se o oko milion i 100 hiljada dece, od predškolske ustanove zaključno sa univerzitetima širom Srbije i kada pomnožimo to sa roditeljima, bakama, dekama, strinama, ujnama  biće jasno da je četiri petine populacije u Srbiji zainteresovano za sudbinu našeg prosvetnog sistema.  Niko neće dobiti lovorike ko se nalazi na mestu ministra prosvete , i zato je očigledno na ovoj političkoj istoriji bila činjenica da su to mesto uglavnom dobijali ili vršili tu časnu dužnost upravo ministri iz redova SPS- zaključio je Ružić.

Na sednici su govorili i Nikola Šainović i Dobrica Đurić, predsednik GO SPS-a u Boru, i podeljene su kartice novim članovima ove političke opcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *