ČETVRTI „PRKOS“ U KNJAŽEVCU

Četvrti po redu PRKOS (Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta), počeo je u Knjaževcu 27. avgusta. Do 31. avgusta za najbolju pozorišnu predstavu  takmiče se ansambli iz Rače, Banja Luke, Veike Plane, Lebana i Beograda.

“Glumci su stigli, podignite zavesu snova”, kazao je reditelj Vladimir Putnik, selektor PRKOS-a, na početku još jedne, četvrte po redu pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta. Pozorišni festivali  ne prave se za teatrologe i stručni žiri, već za publiku, kazao je on, pozivajući Knjaževčane da narednih dana sa glumcima podele strast za igrom.

– Laskam sebi da sam vas za ove četiri godine upoznao kao publiku sa istančanim ukusom, specifičnog pozorišnog senzibiliteta i kao velike zaljubljenike u pozorišnu umetnost. Videćete kako strast za pozorišnom igrom budi nadu i veru u viši smisao koji nudi umetnost. Smatram da za ovo vredi ”lomiti zube” na svdlu svakog mogućeg besmisla i da ne treba zaboraviti da amaterizam nije podgrevanje pepela sa ognjišta profesionalaca, nego čuvanje teatarske vatre-  kazao je Putnik.

Selektor je za nastup na ovogodišnjem festivalu odabrao predstavu  “Preljubnici” Kulturnog centra iz Rače, komad “Ostajte” Nezavisnog univerziteta iz Banja Luke, “Vilu Sashino” Amatrerskog pozorišta “Masuka” iz Velike Plane, “Sve je u redu” Amaterskog pozorišta “Gimnazijalac” iz Lebana I “Sekund I 35 stotinki” Teatra 011 iz Beograda.

Sve predstave na PRKOS-u prati žiri u kome su ove godine Irfan Mensur, Nada Blam i Ivan Jevtović. Pobedničkoj predstavi pripašće novčana nagrada od 100 hiljada dinara.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *