U KNJAŽEVCU SE DRUŽILI SA ELEONOROM IZ MILANA

Realizujući projekat ”Italijanski volonteri u Srbiji”, Centar lokalne demokratije pružio je Knjaževčanima priliku da toplo avgustovsko veče provedu u uličnom bioskopu, susretnu se sa italijanskom kinematografijom kroz film ”Zlatni dečak” i upoznaju Eleonoru Ifranko. Mlada studetkinja prava iz Milana, u Knjaževcu boravi u okviru programa Evropski volonterski servis.

 – Odlučila sam da dođem ovde, da osetim kakav je život van Evropske unije, kako je živeti na Balkanu, da upoznam kulturu i ljude. Dopada mi se Knjaževac, ljudi su veoma topli i prijateljski, dopada mi se ova mala zajednica- kaže Eleonora.

Putovanje, upoznavanje vršnjaka, sticanje novih znanja, ono je što nudi Evropski volonterski servis i te pogodnosti koristi veliki broj mladih ljudi, kaže Saša Marinkov iz Centra lokalne demokratije.

– Evropski volonterski servis je program koji traje već godinama i omogućava mobilnost mladih širom Evrope. Omogućava im da posete zemlje koje nikada ne bi posetili. Ti programi su populatni i kod nas, a nadamo se da će i Knjaževčani biti zaiteresovani da ovakve programe rade u nekoj od zemalja Evropske unije i šire- ističe Marinkov.

Eleonora je učestvovala u Letnjoj školi grnčartsva, a do kraja oktobra, kada se završava njen boravak u Knjaževcu, planira radionice sa decom i mladima, saradnju sa Narodnom bibliotekom ”Njegoš” i još nekoliko zanimljivih programa koji će joj pomoći da upozna našu kulturu. U međuvremenu, predano uči srpski jezik.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *