ČITAJ DA BI ŽIVEO

Na  šesti foto-konkrs ” Knjiga ti i leto” kladovskog Centra za kulturu, 46 autora iz 11 mesta poslalo je 110 fotografija na zadatu temu. Odlukom žirija prva nagrada otišla je u ruke Nikoline Stepanović, iz prigradskog naselja Kostol. Drugu nagradu osvojila je Olja Simović iz Raške, dok je Kladovljanka Nataša Stanković dobila treću nagradu.

Autorke su  uspešno  odgovorile na zadatu temu, a pobednička fotografija “Čitaj da bi živeo” nastala je spontano.

-Drugarica i ja smo šetale pored Dunava. Ideja je nastala u pokretu iz zabave. Fotografiju sam poslala na konkurs, ali o nagradi nisam razmišljala- rekla je Nikolina Stepanović, prvonagrađena na tradicionalnom foto-konkursu.

Na konkurs  su pristigle veoma interesantne fotografije sa različitim motivima, a tematska kompozicija ponovo je najčešće bila porodica, objasnila je  Žaklina Nikolić direktorka Centra za kulturu.

– Namera foto konkursa bila je da se promovišu knjiga i čitanje. Ove godine imali smo rekordan broj radova. Svaka fotografija  ima lepotu protkanu simbolikom čitanja, tako da je žiri Uroš Petrović (dečji pisac), Dragoslav Ilić (fotograf iz Negotina) i Darko Popović (fotograf iz Kladova) imao težak zadatak. Interesovanje je veliko, jer do sada u Zavičajnom fondu imamo 462 fotografije 1200 autora iz 36 gradova. Uz podršku Ministarstva za kulturu prošle godine štampali smo publikaciju “Fotografijom kroz čudesan svet  čitanja”- istakla je Žaklina Nikolić, na svečanosti u galerijskom prostoru kladovskog Doma kulture.

Sve učesnike konkursa Centar za kulturu nagradio je zahvalnicom.Pokrovitelj nagradnog konkursa” Knjiga ti i leto” bila je kompanija “Tekijanka” dok je fotografije  za izložbu besplatno izradila fotografska radnja “Foto Boce” iz Kladova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *