UREĐENJE ULICA U PRAHOVU

NEGOTIN – Kompanija “Eliksir Prahovo” d.o.o donirala je selu Prahovu 22 miliona dinara kako bi se nastavili prošle godine započeti radovi na rekonstrukciji ulica u selu.

Ovim sredstvima biće asfaltirane prahovske ulice u dužini od oko šest kilometara, a pored “Eliksira” sredstva za ove namene obezbedili su i meštani i lokalna samouprava.

“Eliksir” inače, poslednjih pet godina, koliko posluje na ovim prostorima, nastoji da pomogne Prahovu, ali i sportskim klubovima, udruženjima i pojedincima.

– Posebnu pažnju poklanjamo selu Prahovo i ovo je najveća donacija Eliksira do sada. Nastojimo da pomognemo u rešavanju problema  i doprinesemo boljem životu i radu meštana Prahova – kaže Branko Marković, zamenik direktora Eliksira Prahovo.

Pored Markovića, ugovor o donaciji potpisao je i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, koji je istakao da lokalna samouprava nastoji da reši dugogodišnje probleme sa infrastrukturom u Prahovu.

-Mi ćemo i dalje sarađivati sa Eliksirom jer investicije koje oni daju opštini Negotin uopšte nisu male, i u narednom periodu ćemo pokušati da određeni broj donacija preusmerimo i na ostatak opštine kako bismo svim građanima obezbedili bolje uslove za život – rekao je Veličković.

Prahovljanima, kojima su do sada bile asfaltirane samo glavne saobraćajnice, ova donacija i te kako znači, jer će omogućiti asfalt u skoro celom selu.

-U dogovoru sa Kompanijom Eliksir, koja nam je prošle godine uradila projekat u vrednosti od dva miliona dinara, rukovodstvom opštine Negotin i samim meštanima, Savet mesne zajednice je pokrenuo ovu akciju. Prošle godine asfaltirano je oko 1.600 metara ostalo je još oko 4,5 kilometra da se završi kompletan projekat. Sa ovom donacijom od 22 miliona dinara uz učešće meštana i opštine planiramo da ove godine završimo kompletno asfaltiranje– rekao je Bogdan Gugić, predsednik Saveta mesne zajednice Prahovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *