PROJEKAT VREDAN DVA MILIONA DINARA

U opštini Knjaževac potpisani su ugovori sa četrnaestoro mladih ljudi, koji su dobili bespovratna sredstava za razvoj poljoprivrede.

Opština Knjaževac i Divac fondacija sredstva su obezbedili kroz projekat ”Divac poljoprivredni fondovi”, vredan dva miliona dinara, kazao je Marko Stojanović, pomoćnik predsednika Opštine.

– Ove godine smo imali 37 prijava po unapred određenim kriterijumima Divac fondacije, koja je odabrala 20. Njih smo obišli i 14 gazdinstava je dobilo neki vid pomoći – priključne mašine, freze, pomoć u građevinskom materijalu… – kazao je Stojanović.

Već četiri godine knjaževačka opština i Fondacija ”Ana i Vlade Divac” izlaze u susret potrebama mladih poljoprivrednika, rekla je Nada Obradović, ekonomska savetnica u ovoj fondaciji.

– Ovo je četvrta godina kako sarađujemo. Puni ste ideja i dosta para se izdvaja za mlade poljoprivrednike i poljoprivredu uopšte – naglasila je Obradovićeva.

Fondacija Divac i opština Knjaževac do sada su obezbedili podršku u materijalu, sadnicama, mehanizaciji, grlima stoke za 78 gazdinstava, vrednu oko 10 miliona dinara.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *