NOVA ZGRADA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Ministarstvo  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 11 miliona dinara  finansiraće izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smešten Centar za socijalni rad u Kladovu , kazao je ministar Zoran Đordević tokom razgovora sa rukovodstom te podunavske opštine.

– Vlada Republike Srbije vodi odgovornu politiku i naša je obaveza da rešavamo probleme u lokalnim zajednicama istakao je posle konstruktivnog sastanka u zgradi opštinske uprave Đorđević i naglasio da resorno ministarstvo planira da nizom konkretnih mera aktivne politke zapošljavanja smanji broj nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Ispostave Nacionalne službe u Kladovu.

Poseta ministra Đorđevića opštini Kladovo još jedna je potvrda uspešne saradnje lokalne samouprave, sa resonim ministarstvima Vlade Republike Srbije, naglasio je Saša Nikolić, zamenik predsednika privremenog organa i dodao da će na prilaznim komunikacijama prema novoj zgradi Centra za socijalni rad i zgradi Opštinske uprave biti izgrađene i rampe za nesmetanu komunikaciju osobama sa invaliditetom. Saznanje da će  Kladovo uz podršku Ministarstva za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uskoro dobiti novi objekat u kojem će biti smešten Centar za socijalni rad naišlo je na odobravanje zaposlenih.

– Sadašnja baraka sagrađena je početkom šesdesetih godina prošlog veka, zub vremena učinio je svoje tako da je vreme za novu zgradu- kazao je  Ljubiša Stojković, direktor Centra za socijalni rad.

Ministar Đorđević posetu opštini Kladovo završio je obilaskom Centra za socijalni rad gde je razgovarao sa zaposlenima, a nakon toga je sa Sašom Nikolićem, zamenikom predsednika Privremenog organa  opštine Kladovo razgovarao je i sa našim najstarijim sugrađanima smeštenim u domu za stara lica “Topalović”.

-Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine je potpisalo ugovor sa 40 privatnih objekata za stara lica s namerom da se smanji broj od 500 socijalno ugroženih građana koji se nalaze na listi čekanja za prijem u neki od državnih gerontoloških centara. Planirano je da država subvencioniše smeštaj ovih ljudi u privatnim domovima, jer u državnim za njih nema mesta. Za subvencionisanje smeštaja u domovima, iz budžeta je izdvojeno 204 miliona dinara – zaključio je Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *