USVOJEN ZAVRŠNI RAČUN I REBALANS BUDŽETA

Odbornici lokalnog parlamenta na 26.sednici Skupštine opštine Negotin većinom glasova usvojili su odluku o završnom računu opštine za prošlu godinu. Kako je na sednici istakla Valentina Đuričić, šef Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju u 2015. godini ostvareni prihodi i primanja, evidentirani preko računa izvršenja budžeta, iznosili su 943.105.461 dinara, a ukupno ostvareni rashodi i izdaci 841.525.133 dinara.

 Većinom glasova usvojena je i odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Negotin za ovu godinu.Porečima nadležnih ova odluka je bila neophodna zbog javne nabavke za prevoz đaka za predstojeću školsku godinu, budući da su neke od relacija, davanjem koncesija za linijski prevoz u prigradskom saobraćaju u opštini Negotin, ostale nepokrivene.

 Odbornici su ekspresno na ovoj sednici koja je trajala sat vremena usvojili i predlog rešenja o imenovanju Komisije za ocenu stepena psihofizičke ometenosti deteta do navršenih pet godina života koju će činiti specijalista pedijatrije, psiholog, specijalista oftamologije, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i specijalista neurologije.

Usvojeno je i Rešenje o izmeni rešenja za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove, kao i rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin neposrednom pogodbom u katastarskoj opštini Slatina, a novog člana Školskog odbora dobila je ovdašnja Tehnička škola.

Projekat „Negotin na putu transparentnog, ekonomskog, infrastrukturnog i stabilnog razvoja“ sufinansira Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *