U KLADOVU OTVORENA IZLOŽBA “DUNAVSKA KLISURA-SRPSKA OBALA”

izlozbaĐerdapska klisura prostire se od Golupca do Karataša kod Kladova , a nastala je razdvajanjem planinskog masiva Karpata. Čine je četiri klisure i tri kotline , bogatstvo flore i faune i kulturno istorijskog nasleđa- naglasio je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo na otvaranju izložbe  “Dunavska klisura – srpska obala” Nacionalnog parka Đerdap.

Marija Milenković Srbulović PR NP “Đerdap” naglasila je da je osnovna tema izložbe  promocija prirodne, kulturne i turističke baštine, odnosno turističkih potencijala područja NP “Đerdap” i opština Golubac, Kladovo,  i Negotin.

-Na 53 tematska banera  predstavljene su pećine, kanjoni i klisure, flora i fauna, kulturno-arheološko nasleđe i to je zamajac u promociji kulturne i turističke ponude Dunava i Đerdapske klisure-kazala je Srbulovićka.

Poruka izložbe koja predstavlja sve vrednosti najvećeg Nacionalnog parka Srbije koji se prostire na oko 66.000 hektara je  “Putniče dobro došli u čudesni svet Đerdapske klisure” , a svoju premijeru imala je u muzeju  “ Banata Temišvar” u Ruminiji.

– U tematskoj izradi banera učetvovali su i biblioteka Kladovskog Centra za kulturu, Turističko društvo “Tekija”i hotel Đerdap.Aktivnost je podržala i TOS koja afirmiše  promovisanje prirodnih vrednosti i kulturnog nasleđa Srbije. Izložba je otvorena do 24. jula – dodala je Žaklina Nikolić direktorka Centra za kulturu, najzaslužnija što je postavka dostupna Kladovljanima i poseticima grada na Dunavu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *