OPŠTINSKA KASA PUNIJA ZA ČETIRI MILIONA DINARA

SKUPSTINA KLADOVO - 04.02. 2016.Na sednici Skupštine opštine (SO) Kladovo, odbornici su  usvojili prvi ovogodišnji rebalans budžeta. Prihodna strana opštinske kase uvećana je za 2,9  miliona dinara   iz sredstava donacija  građana na osnovu uplate za sprovodjenje energetske efikasnosti  u zgradama za stanovanje i za 1,1 milion dinara  sopstvenih prihoda korisnika budžeta i sada iznosi 681,7 miliona dinara. Iako će se novac koji utiče na povećanje budžeta trošiti  namenski, socijalisti su bili protiv rebalansa budžeta. Prihodna strana budžeta nije se promenila, s obzirom da je reč o prepakivanju unutar ekonomske klasifikacije budžetskih primanja i rashoda u delu za poljoprivredu.

– U agrarni Fond izdvojili smo 15 miliona dinara, a od te sume na ime subvencija ratarima će se isplatiti 13,5 miliona dinara po metologiji koju će regulisati poseban Pravilnik, dok je  iznos 1,5 miliona dinara usmeren za postupak sprovođenja komasacije poljoprivrednog zemljišta. Prema odluci o taksi prevozu  sva vozila moraju imati odgovarajuće oznake, a to je u skladu sa odredbama Zakona  o prevozu putnika u drumskom saobraćaju-kazao je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

Odbornička većina podržala je izmenu odluke  o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalna samouprave za 2015. godinu. Na sednici SO Kladovo  usvojen je i predlog Odluke o izmeni Plana generalne regulacije  za Kladovo sedište lokalne samouprave , a potvrđeni su mandati novizabranim odbornicima sa izborne liste “Aleksandar  Vučić – Srbija pobeđuje”.

U radu sednice učestvovalo je 25 od ukupno 28 odbornika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *