SERGEJ BIKOV PRENOSI ZNANJE

AKADEMIJA U KLADOVUGrad na Dunavu domaćin je učesnicima košarkaške akademije u kojoj  dva puta dnevno trenira 70 perspektivnih igrača najviše ih je  iz Rusije,ali i iz Francuske, Makedonije, Rumunije, Belorusije, Ukrajine i Srbije. Oni znanje usavršavaju pod nadzorom  magistra Saše Grujića  trenera Lokomotive  iz Kubanja, a  odnedavno i prvog pomoćnika Sergeja Bazareviča, selektora reprezentacije Rusije. U 10. izdanju košarkaške radionice u Kladovu treninzi su dva puta dnevno ,a tema jubilarne akademije je individualno usavršavanje.

-Proiriteti su usavršavanje tehnike driblinga i dodavanja,poboljšanje šuta i igre u odbrani, ali dosta pažnje posvećujemo fizičkoj pripremi i  ostalim elementima igre. Program se realizuje dva puta dnevno na šest stanica, sa mnogo ponavljanja jer je to preduslov da mladi igrači napreduju. Trenažni proces se uspešno realizuje u SC ” Jezero”,jer se aktivnosti sprovode po planu – govori Saša Grujić koji je u daleku Rusiju stigao iz rodnog Vlasotinca.

Da Rusi ništa ne prepuštaju slučaju potvrđuje podatak da rad u kampu nadograđuje i Sergej Bikov aktuelni reprezentativac Rusije koji razmišlja o trenerskoj karijeri.

– Ovo je pravi model za usavršavanje mladih i perspektivnih igrača. To je verovatno i temelj svih uspeha srpskih košarkaških selekcija. Ponosan sam što sam deo priče koju je pokrenuo Saša Grujić-naglasio je Bikov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *