FORMIRANA SKUPŠTINSKA RADNA TELA U KNJAŽEVCU

skupstina (1)Na trećoj sednici Skupštine opštine Knjaževac, koja je održana 20. jula, formirana su skupštinska radna tela. O toj temi se polemisalo, a izveštaji o radu u protekloj godini Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju, JKP Standard i Turističke organizacije usvojeni su bez diskusije.

Petog jula odbornici Skupštine opštine Knjaževac odložili su raspravu o sastavu skupštinskih radnih tela, pa se ona našla na trećem zasedanju lokalnog parlamenta. Kako je rečeno, tada predloženi sastav saveta i komisija nije bio u saglasnosti sa skupštinskim poslovnikom. Petnaest dana kasnije, opoziciona koalicija ”Za Knjaževac zajedno” smatra da su napravljene formalne, ali ne i suštinske ispravke.
”Predlozi rešenja, koja danas stoje pred nama različiti su u odnosu na one koje smo imali za prethodnu sednicu, ali poražavajuće je to što ste napravili formalnu, ali ne i suštinsku ispravku. Naočigled svih nas nas prisutno je silovenje demokratije. Formiranje radnih tela treba da bude u dogovoru sa svim odborničkim grupama, kazao je Dragan Mančić, predsednik odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”.

Trećim skupštinskim zasedanjem dominiralo je ime Saše Petrovića, doskorašnjeg pomoćnika predsednika opštine. Socijalistička partija Srbije podelila je odbornicima rešenje o njegovom raspoređivanju na radno mesto u Odeljenju za privredu i društvene delatnosti. S obzirom da je Petrović član DS-a, u SPS-u dovode u pitanje privrženost Milana Đokića idejama Srpske napredne stranke, kojoj sada pripada. ”Milan Đokić mnogo više veruje DS-u, nego vama (SNS) čiji je kobajagi član. Milan Đokić se o formiranju vlasti mnogo više dogovarao sa DS, nego sa vama,” upozorio je Darko Živković, šef odborničke grupe SPS.

U Demokratskoj stranci, koja predvodi koaliciju ”Za Knjaževac zajedno”, demantuju ovakve optužbe: ”Demokratska stranaka ni na koji način nije povezana sa trulom većinom u opštini Knjaževac”, a što se Saše Petrovića tiće, zakon predviđa da posatavljeno lice, po isteku mandata, može da bude raspoređeno na radno mesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi,” rekao je Dragan Mančić.

Posao opozicije je da kritikuje, a naš da branimo predloge sa kojima izlazimo pred odbornike, kaže predsednik SO Miodrag Ivković. On očekuje da nova skupštinska radna tela doprinesu efikasnijem radu Skupštine: ”Ovo je treća sednica i u neku ruku još uvek se uhodavamo, još uvek ”ispitujemo puls” jedni drugima. Zadovoljan sam radom odbornika, atmosfera je korektna. Posao opozicije je da kritikuje, a pozicije da brani predloge koje je dala na usvajanje. Kao predsednik SO insistiraću da radna tela budu aktivna, da se maksimalno uključe, kako bismo svi zajedno radili na poboljšanju standarda i uslova života građana opštine Knjaževac.”

Na sednici su, bez rasprave, usvojeni izveštaji o radu u protekloj godini Direkcije za razvoj, JKP Standard i Turističke organizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *