SPORTSKI RIBOLOV

14047145_636982523127472_3585945638767742157_o_zpsjqvapfw8U subotu, 13. i nedelju 14. avgusta, održana su dva takmičenja ribolovaca – Treći varaličarski kup “Zaječar” i  4. kolo Letnje lige OSR Beli Timok.

Treći Varaličarski kup ”Zaječar” održan je u subotu, 13. avgusta na Crnom Timoku – Popovoj plaži u Zaječaru i na Grliškom jezeru kod Leskovca. Učestvovao je ukupno 51 takmičar u kategorijama seniora, seniorki i juniora a ulovljene su 93 ribe.

Među seniorima, prvo mesto pripalo je Slobodanu Todosiću iz Kuršumlije sa osvojenim 181 poenom, drugo Milanu Đorđeviću iz Pirota za 178,5 poena a treće Nikoli Nešiću iz Kruševca koji je imao 103 poena. Na četvrtom mestu našao se Martin Ristić iz Knjaževca sa osvojenih 101,5 bodova a na petom Dimitrije Marinković (junior) iz Grljana sa 87 poena.  seniori su:

U kategoriji seniorki, najuspešnija  je bila  Jelena Milojković iz Zaječara sa 16,5 poena;

U kategoriji juniora (5 takmičara) najuspešniji je bio Marinković Dimitrije iz Grljana sa 87 poena i sve ukupnim plasmanom na 5. mesto, potom  Marko Radivojević i Ognjen Radivojević, obojica  iz Knjaževca.

Nagrada za najveću ulovljenu ribu pripala je  Zoranu Jeriniću – Mojsinjskom (mrena dužine 47,5 cm) dok je nagrada za najvećeg klena (33 cm) pripala prvoplasiranom  Slobodanu Todosiću. Manifestaciju je pomogao veliki broj sponzora čijom zaslugom je nagradni fond pored pehara i medalja, činilo ukupno: pet varaličarskih štapova, dve mašinice, više kapa, majica, i preko hiljadu komada raznih vrsta varalica, voblera, struna i ostalog pribora.

Organizacija sportskih ribolovaca Beli Timok prošle godine premijerno je organizovala klupsku Letnju ligu u sportskom ribolovu, a ove godine takmičenje se održava po drugi put.

Ribolovci su se u okviru 1. kola nadmetali sredinom jula, a 2. kolo održano je poslednjeg dana prethodnog meseca. Oba puta najviše uspeha imao je Nikola Živić. Takmičenje u 3. kolu Letnje lige održano je u nedelju, 14. avgusta, na pisti u Debelici. Učestvovala su sedmorica takmičara, prvo mesto ovog puta zauzeo je Vladica Stanojević, drugi je bio Nikola Živić, a treći po rezultatu Srđan Mitrović, koji je ujedno pobedio u svom, prvom sektoru.

Takmičarska ekipa OSR Beli Timok narednog vikenda putuje u Brzu Palanku gde će učetvovati na Kup takmičenju koje organizuje tamošnje udruženje Šaran, a poslednje, 4. kolo Letnje lige, zakazano je za nedelju, 28. avgusta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *