DRUGA ŠANSA ZA VATERPOLO U MAJDANPEKU

vaterpolosekcijaPočetak rada Gradskog bazena u Majdanpeku obradovao je grupu od 30-tak mladih Majdanpečana osnovnoškolskog uzrasta koji  leto provode u gradu i spas od letnjih vrelina nalaze na gradskom bazenu više nego ranijih godina.

Jer, inicijativa Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB Bor-a, da se aktivira vaterpolo sekcija, omogućila je na bazenu provode i više i kvalitetnije vreme.

Pomenutu inicijativu podržao je i Vaterpolo savez Srbije donirajući nekoliko lopti i majce za mlade vaterpoliste, sa ciljem da se okupe i počnu da bave ovim trofejnim sportom. Jer, na istom bazenu plistavu vaterpolo karijeru započeo majdanpečki i zlatni sa Evropskog prvenstva 2006.godine Petar Trbojević.

Posetivši Majdanpek, Blagoje Spaskovski, susreo se sa malim majdanpečkim vaterpolistima i poklonio im pet vaterpolo lopti. Obradovani poklonom, a i nagoveštajem da se na tome neće stati, mladi sportisti su hvalili izuzetno kreativan, ozbiljan i zanimljiv rad u sekciji sa trenerom Jelenom Buljubašom, a ona njihovu ozbiljnost, angažovanost i veliku želju da treniraju.

Ove sezone na bazenu u Majdanpeku radi i škola i školica plivanja, a razmatraju se uslovi da bazen radi i tokom godine, umesto samo mesec – dva, tokom leta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *