SPASILAČKI TIMOVI JAČI OD TALASA

spasiociPripadnici specijalističkih timova  Odeljenja za vanredne situacije u Boru, koji su obučeni  za rad i spašavanje  iz vode i ruševina, na Dunavu u Kladovu su  uspešno izveli  pokaznu vežbu “Evakuacija ugroženih lica sa turističkog broda  Đerdap”. Zbog havarije na koritu broda usledilo je spašavanje   putnika  čamcima  sektora za vanredne situacije. Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, jak vetar stvarao je talase, ali evakuacija ugroženih lica uspešno je sprovedena.

-Sektor za vanredne situacije radi na tome da predvidi svaki scenario koji može da se desi u slučaju izbijanja akcidentne situacije i da u datom trenutku pravovremeno i efikasno  reaguje. Vežba je uspešno realizovana uz sinhronizovano delovanje 23 pripadnika specijalističkih timova  za rad i spasavanje iz vode i ruševina, kao i vatrogasaca spasioca i mobilne ekipe Službe hitne medicinske pomoći-kazao je za nedeljnik Timočke  Miodrag Marković,  načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru.

S obzirom da tokom godine Dunavom kroz sektor Đerdapa prođe oko 600 putničkih brodova, obučenost ljudi koji deluju u vanrednim situacijama izuzetno je važna i zato preventiva mora imati prioritet , saglasni su   Radisav Čučučlanović predsednik opštine Kladovo i Miroslav Knežević načelnik Borskog upravnog okruga.Oni su  pripadnicima sektora za vanredne situacije čestitali na uspešnoj realizaciji složenih operacija na Dunavu.

Javnu pokaznu vežbu evakuacije ugroženih lica sa broda na obalu pratio je i Vladlen Zelenin, prvi sekretar ambasade Rusije u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *