KLADOVO SARAĐUJE SA RUMUNIJOM

forum-preduzetnikaDobrosusedski odnosi i programi prekogranične saradnje moraju biti zamajac privrednog razvoja  opštine Kladovo koja je za privrednike iz susedne Rumunije interesantno  područje u koje  mogu uložiti novac u nove investicije,  jedan je od zaključaka srpsko-rumunskog  Biznis foruma na kome je u kladovskoj vili “Ruža” učestvovalo 30 privrednika iz opštine Kladovo i grada Drobeta Turnu Severin.

-Privredne investicije obuhvataju sva ulaganja privrednog karaktera, odnosno ulaganja namenjena za povećanje osnovnih i obrtnih fondova privrede – smatra Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo. -Zato smo želeli da nastavimo uspešnu privrednu saradnju koja je prekinuta 1997. godine. Dobra volja postoji, rumunski  ali i srpski privrednici su spremni da investiraju u nove pogone, nudimo im optimalne uslove i to su temelji na kojima gradimo novi privredni ambijent u opštini Kladovo. Učesnicima Biznis foruma predstavili smo  mogućnost za investiranje u industrijskoj zoni “Davidovac” gde im  na površini od pet hektara nudimo infrastrukturno opremljen prostor na kome mogu izgraditi svoje pogone.

Inicijativa opštine Kladovo, domaćina Biznis foruma naišla je na podršku Privredne komore Rumunije, kazao je zamenik predsednika Niku Todoresku, učesnik susreta privrednika iz dve susedne zemlje.

– Imali smo odličnu privrednu saradnju. Kladovo je za nas interesantno područje iako su se mnoge firme koje su ranije postojale ugasile. Dunav je reka koja nas je oduvek spajala i taj trend moramo da sačuvamo. Privrednici imaju svoje motive, to je pre svega profit , i čini mi se da su našli svoj interes, zato smatram da smo postigli dogovor za novi početak- istakao je  Todoresku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *