URUČENI POKLONI PRVOROĐENIM BEBAMA

dsc_1353Živorad Petrović, predsednik opštine Bor uručio je danas u borskoj Opštoj bolnici majci prvorođene bebe u 2017. godini Kristini Predić novčanu poklon čestitku u visini od 44 000 dinara, cveće i paketić.  On je naglasio da je povećanje nataliteta prioritetno za svaku lokalnu zajednicu.

– Za svaku nezaposlenu porodilju obezbeđivali smo 15 000 dinara mesečno, do detetove navršene prve godine života, a to ćemo najverovatnije obezbediti i za nezaposlene očeve. Razmatramo mogućnost i da obezbedimo besplatne udžbenike za sve đake prvake,  a u planu je da od naredne godine povećamo i novčanu pomoć za novorođene bebe – kazao je Petrović.

Kristina Predić, majka prvorođenog dečaka Filipa, zahvalila se predsedniku opštine na poklonima koje je dobila.

-Filip je rođen drugog januara u 23 sata i 50 minuta, težak je 2,65 kilograma i dugačak 50 cm. Zahvaljujem  se predsedniku na poklonima kao i bolničkom osoblju. Ovo je moje prvo dete i radosna sam što je dečak. Planiram u budućnosti još dece  – kazala je šesnaestogodišnja mama Kristina.

Dr Goran Golubović, načelnik odeljenja ginekologije naglasio je da je u 2016 godini rođeno 409 beba, nešto manje nego godinu dana ranije.

dsc_1377-Uglavnom se godišnje u borskoj bolnici obavi oko 400 porođaja. Trudimo se koliko je to u našoj moći da stvorimo dobre uslove našim porodiljama i trudnicama i da kroz naš razgovor sa njima doprinesemo tome da podstaknemo natalitet –kazao je dr Golubović.

U borskom porodilištu  u novoj godini do sada su rođena dva dečaka, a novčana poklon čestitka uručena je i drugom detetu rođenom u 2017. godini. Paketići su podeljeni i mališanima na dečijem odeljenju borske bolnice.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *