POSAO ZA 21 RADNIKA

majdanpek-2Zakupivši fabriku “Megaplast”, koja se od početka prošle godine, kao deo majdanpečke Industrije za preradu metala “IPM Majdanpek” zajedno sa “Zlatarom Majdanpek” nalazi u stečaju, Živanović, company doo iz Niša je ovoj fabrici u Mosni praktično produžila život. Krajem oktobra, uz angažovanje 18 radnika ponovo je pokrenuta proizvodnja ambalaže, kutija i kapsula, kao i metalne galanterije.

– Našli smo se pred velikom obavezom da pokušamo da povratimo poverenje i poslove koje smo imali kod nekih starih kupaca, ali i da kvalitetnim proizvodima pridobijemo nove – rekao nam je Živadin Andrić, direktor ovog pogona, od koga smo saznali da je broj zaposlenih povećan: Trenutno zapošljavamo 21 radnika, a na više od toga moglo bi da se računa sa povećanjem obima posla.

Na žalost, prvi meseci kalendarske godine su period kada je posla manje nego u drugom delu godine, pa se na novi zamah kada je o obimu posla, a samim tim i zapošljavanju reč, očekuje već krajem prvog kvartala. Zakup prostora fabrike “Megaplast”, kako sada stvari stoje, može da potraje do prodaje fabrike nakon okončanja stečajnog postupka, a rad u ovim uslovima i može da posluži kao proba i provera eventualnom kupcu. Na žalost, uslovi za pokretanje rada u pogonu rondela, koji je bio najprofitabilniji u okviru “Megaplasta” ne postoje, jer za sada, na jednoj strani nema posla, ali ni mogućnosti da se na domaćem tržištu obezbede trake neophodne za proizvodnju, koje je proizvodio FOM koji ne radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *