OD NEPRAVDE DO SOCIJALNE PRAVDE

DSC_0205Međunarodni dan socijalne pravde, 20.februar, ujedno je i dan Socijaldemokratske stranke Srbije(SDPS), ali i dan da se promoviše ideja solidarsnosti i ravnopravnosti. Socijalna pravda podrazumeba  borbu protiv siromaštva, brigu o mladim i starim licima, o majkama, porodiljama, nezaposlenima, brigu o osobama sa invaliditetom i svima onima koji žive na marginama društva-rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Opštinskog odbora SDPS u Boru.

-Socijalna pravda podrazumeva da svi članovi društva imaju ista prava, ali i iste obaveze. To se postiže, pre svega, odgovornošću onih koji obavljaju javne poslove i onih koji su zaduženi da sprovode zakone ove države, pred kojima ne sme da bude privilegovanih-rekao je Nihad Mislimoski, predsednik OO SDPS u Boru.

Mislimoski je podsetio i na činjenicu da je ova stranka dok je bila deo lokalne vlasti u Boru i praktično demonstrirala kako se vodi socijalna politika u interesu građana.

-Mogu slobodno da kažem da se nepravda danas vidi na svakom koraku, ali mi smo mala stranka i nismo više deo lokalne vlasti. Svoju šansu u Boru vidimo već na narednim loklanim izborima, na kojima ćemo se boriti da pridobijemo glasače, a uvereni smo da upravo građani najbolje znaju kako smo mi u Boru vodili socijalnu politiku dok smo bili u poziciji da to radimo-zaključio je Mislimoski.

Redovni lokalni izbori u Boru biće održani naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *