SMEŠTAJ DECE U VRTIĆIMA

Vece (20)U Knjaževcu je održana 33. sednica Opštinskog veća na kojoj se razmatralo o završnom računu budžeta za 2016. godinu, broju dece u vrtićima, kao i o nacrtu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Bar za pedesetak deteta i u narednoj godini neće biti mesta u Predškolskoj ustanovi ”Bajka”, čulo se na sednici, o čemu je većnike obavestio direktor Dragan Đorđević.

– Dobili smo 194 zahteva, 119 možemo odmah da realizujemo, oko 24 zahteva su u razmatranju, ali će, svakako, oko pedesetak roditelja ostati van vrtića i čekati neku drugu priliku –  kazao je Đorđević.

Važno je da za sve mališane bude mesta u ”Bajci”, složili su se većnici. Povećanje kapaciteta u vrtićima biće jedan od prioriteta, rekao je zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović.

– Mi smo, kao i do sada, dali povećanje od 20 odsto, pomoći ćemo mnogim roditeljima, ali ćemo i ove godine imati 50 deteta koji neće biti upisani. Doneli smo zaključak da se potrudimo da u narednoj godini stanje poboljšamo – naglasio je Mihajlović.

Većnici su utvrdili nacrt Odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana. Saglasnost na prihvaćen program rada budžetskog fonda za zaštitu životne sredine treba da da resorno ministarstvo.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *