U KLADOVU ODRŽAN PRVI BORDER ROK FESTIVAL

BORDERPoslednjeg prolećnog vikenda grad na Dunavu bio je  u znaku rokenrola i popularne kulture, zahvaljujući prvom međunarodnom Border rok ili  festivalu na granici. Već prvog festivalskog dana stekao se utisak da su Kladovljani i njihovi gosti prepoznali muzički pravac koji je pod uticajem bluza i džeza sa Elvisom Prislijem  pesedetih godina zapalio Ameriku. Pojavom Bitlsa popularna muzika preplavila je Evropu, a doprinos u afirmaciji roka početkom sedamdesetih na ovim prostorima dali su zaječarski “Zlatni prsti”. Uprkos suprotnim mišljenjima i novim muzičkim pravcima rokenrol i danas ima svoje poštovaoce, a to raduje organizatore i učesnike koncertnog programa.

– Tokom četiri dana Border rok festivala koncerte je održalo 14 bendova u bašti restorana  “Jezero”, a posetioci su mogli da   vide I izložbe slika,  da učestvuju u radionicama i da uživaju u di-džej programu na gradskoj  plaži. Koncertni program obuhvatio  je nastupe američkih i domaćih bendova čime je opravdana namera da stanovništvo iz malih mesta vidi koncertna dešavanja. Utisci se još sumiraju, a ono što smo naučili je da u organizaciju složenog posla moramo uključiti veći broj ljudi. Izvukli smo dragocena iskustva idemo dalje jer sve dajemo za rokenrol- kazao je Dejan Mihajlović iz Udruženje Metronom, glavni “krivac” što su rokeri osvojili grad na Dunavu.
Novi kulturno -muzički sadržaj na početku letnje sezone upotpunio je turističku ponudu opštine Kladovo, to je prepoznala i lokalna samouprava koja je festivalu dala finansijsku, ali i svaku drugu logističku podršku.
– Naša je namera da kao turistička destinacija da uz etno-festival koji ima ciljnu grupu posetilaca i mladima pružimo mogućnost da se na rok festivalu druže i budu gosti ovog dela Srbije. Raduje činjenica da smo na premijeri imali posetioce iz zemlje i inostranstva, što nas uverava da smo na dobrom putu- kazao je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *