SUBVENCIJE ZA MEHANIZACIJU I OPREMU

BOLJEVAC – Nakon raspisanog konkursa za dodelu subvencija za podsticaj poljoprivredne proizvodnje iz opštinskog Fonda za poljoprivredu, sedamdesetoro proizvođača je potpisalo ugovore o ostvarivanju prava na isplatu ovog novca.

 Visina subvencija iznosi oko pedest procenata od ukupnog iznosa izdvojenog za kupovinu opreme ili mehanizacije. Za opremu i mehanizaciju je obezbeđeno pet i po miliona dinara, a ukupan iznos sredstava u Fondu je sedam miliona.

– Već godinama unazad se trudimo da pored drugih mera kojima podstičemo razvoj sela, izdvajamo i direktna podsticajna sredstva kako bi pomogli našim proizvođačima da obnove mehanizaciju, nabave opremu za navodnjavanje ili prošire svoja stada. Ove godine u Fondu smo obezbedili sedam miliona dinara, što svakako nije dovoljno, ali ćemo sa ovom praksom nastaviti i u narednim godinama, sve dok bude interesovanja među proizvođačima. Poljoprivreda je jedna od strateških grana razvoja opštine Boljevac – istakao je predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović na prijemu povodom potpisivanja ugovora o subvencijama.

Do kraja godine, pomoć kroz sadni materijal će dobiti i voćari, pošto je ova grana poslednjih godina sve zastupljenija na području opštine.

M.G.

Projekat „Poljoprivreda, selo, mladi: ko ne seje neće ni žeti“ sufinansira Opština Boljevac. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *