USKORO BESPLATNE KNJIGE

BOR-Opština Bor je i ove godine obezbedila pakete školskog pribora za đake prvake, a za narednu godinu će za sve učenike od prvog do četvrtog razreda biti obezbeđeni i besplatni udžbenici, najavio je predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić, prilikom posete OŠ „Branko Radićević“ u Boru.

-Naredne godine ćemo na jedan odgovorniji način brinuti o svoj deci, i najavljujem da će sledeće godine budžetom biti predviđeni besplatni udžbenici za učenike od prvog do četvrtog razreda, a nerednih godina ćemo gledati da to bude i za učenike viših razreda, rekao je Milikić i dodao da budžet roditelja ne treba da bude problem za školovanje dece, jer je to nešto u šta ulažemo i što će društvu u celini doprineti da bude još bolje.

Nova školska godina u Boru počela je za 2.250 osnovaca, među kojima je i  380 prvaka.

Iako je na teritorije borske opštine ove godine u prvi razred krenulo nešto manje prvaka nego prethodne godine,  nadležni ističu da će se u narednom periodu posebna briga voditi o deci.

-Opština Bor je ponosna na svoje prvake i njihove roditelje koji brinu o budućnosti, jer budućnost jednog grada su deca. Broj prvaka varira od 430 do 380. Jeste da je ove godine nešto manji, ali ono što je ohrabrujuće je da će za dve godine taj broj biti i iznad ovog proseka-naglašava Milikić.

-Sve škole na teritoriji borske opštine  su potpuno spremne za početak nove školske godine. Koristim priliku da svim učenicima i roditeljima, a posebno prvacima poželim uspešnu i srećnu novu školsku godinu, a lokalnoj samoupravi na prigodnim paketima koje su obezbedili, kao i da pozdravim inicijativu predsednika opštine Bor, Aleksandra Milikića da budžet za 2018.godinu predviđa besplatne udžbenike-kaže Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola i dodaje da će  podržati sve akcije koje se tiču dece i obrazovanja.

M.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *