URUČENA NAJVIŠA PRIZNANJA

BOLJEVAC-Dan opštine Boljevac obeležava se u čast značajnog istorijskog datuma, 10. septembra 1875. godine, kada je Ukazom  kneza Milana Obrenovića mesto dobilo status varošice.

Svečanost povodom Dana opštine održana je u turističkom kompleksu „Balašević“, u prisustvu brojnih zvanica, predstavnika državnih institucija, gostiju iz Bugarske i privrednika.

Najviše lokalno priznanje – Septembarsku nagradu, predsednik opštine Boljevac je uručio Slobodanu Stanojeviću, direktoru JKP  „Zelenilo“ Beograd i predsedniku Nadzornog odbora „Srbijavoda“, za doprinos na uređenju infrastrukture i regulaciji rečnih korita na području opštine.

Septembarsku nagradu je ove godine dobio i FK “Rtanj”, za izuzetne rezultate postignute u prethodnoj takmičarskoj sezoni i plasman u Istočnu grupu Srpske lige. Ovo je i najveći uspeh u istoriji kluba koji postoji od 1921. godine.

Zahvalnice su dodeljene planinarskom klubu „Šiljak“, za afirmaciju planinarenja i promovisanje Rtnja, Sportskom klubu TUG of „BLACK JOKER“, za ostvarene rezultate na međunarodnim takmičenjima u nadvlačenju konopca, ekipi omladine Crvenog krsta za uspehe na takmičenjima u pružanju prve pomoći i Zoranu Živanoviću, za iskazanu humanost u davalaštvu krvi.

Svečanost povodom 142. godišnjice od proglašenja varošice su uveličali članovi KUD-a Boljevac i Ansambla Kulturno-obrazovnog centra i mlada flautistkinja Maja Kostandinović.

M.G.

Projekat „Privredni i infrastrukturni razvoj opštine Boljevac, resursi,potencijali i mogućnosti“ sufinansira Opština Boljevac. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *