TRENUCI DEČJE RADOSTI

KLADOVO-Pod sloganoma “Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta” nizom programa  u opštini Kladovo obeležena je Dečja nedelja. Bila je to nova prilika da mališani skrenu pažnju široj  javnosti na prava, potrebe i mesto  dece u društvenoj zajednici.

Već po tradiciji Dečja nedelja se obeležava početkom oktobra uz aktivno učešće dečje populacije u promociji odluka koje se njih tiču, a koje doprinose poboljšanju položaja dece kroz ostvarivanje njihovih prava. Predškolci i osnovci iz gradske i škola iz seoskih sredina družili su se i sa Radisavom Čučulanoviće, predsednikom te podunavske opštine. Mališani su bili važni zbog pažnje koju su im priuštili odrasli,  saopštili  su spisak želja , recitovali  i nagrađeni su za kreativnost.

– Izuzetno sam zadovoljan zbog druženja sa decom koja su budućnost našeg grada.Trenuci dečje radosti nas obavezuju da im stvorimo još bolje uslove za njihovo nesmetano učenje i obrazovanje. Uskoro kreće rekonstrukcija zgrade OŠ “Vuk Karadžić”, a radovi vredni 134 miliona doprineće da našu želju sprovedemo u delo- poručio je Čučulanović.

Već po tradiciji Kladovski prvaci, njih 86 zasadili su drvo generacije. Program obeležavanja Dečje nedelje upotpunilo je i druženje članova udruženja sa posebnim potrebama  “Nada” i kladovskih osnovaca. Pod sloganom “Ja i moji prijatelji svih generacija”, mališani iz osnovne škole “Vuk Karadžić” svojim domaćinima priredili su prigodan kreativan program. Aktivnosti tokom  Dečje nedelje zasnovane su na  konceptu prava deteta, koji se od kada je uveden u normativni sistem Republike Srbije, konstantno unapređuje.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *