”ČAROBNE POLICE BIBI SLIKOVČICE”

KNJAŽEVAC- Manifestacija dečjeg stvaralaštva ”Čarobne police Bibi Slikovčice” okupila je i ove godine veliki broj talelntovane dece iz svih knjaževačkih škola. Vredno se radilo u muzičkoj, likovnoj, literarnoj radionici, a Bibina pozorišna družina priprema novu predstavu.

Zanimljivo, kreativno, zabvano, uz mnogo ideja, ozbiljnog rada, bilo je na Bibinim umetničkim radionicama, koje su i ove godine okupile veliki broj talentovanih osnovaca. Likovnu je i ove godine vodio Rade Ristić.

”Ove godine je bio daleko veći odziv dece. Dvadesetak deteta je izuzetno dobro radilo i imamo izuzetne radove. Radili smo, uglavnom, ilustraciju na zadatu temu”, kazao je Ristić.

Muzička radionica je novina ovogodišnje manifestacije, osmišljena kao mala škola komponovanja. Zadatak – da stihovi pesnika za decu dobiju note. Sa budućim kompozitorima radio je nastavnik muzika Vladislav Dopuđa.

”Deca su bila sjajna. Vrlo su muzikalni i bilo je zadovoljstvo raditi sa njima,” ističe Dopuđa.

Savete mladim književnicima davao je i ove godine pisac Branko Stevanović, a na okupu je ponovo i dramska družina, koja priprema novu predstavu po tekstu književnika, dramaturga i reditelja  Vladimira Andrića.

Kakve umetničke visine su dostigla knjaževačka deca videćemo u novembru, kada je veliko finale  Manifestacije dečjeg stvaralaštva ”Čarobne police Bibi Slikovčice”, koju drugu godinu zaredom, organizuje Narodna biblioteka ”Njegoš”.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *