RADNA JESEN

MAJDANPEK-  Od samog početka jeseni, u majdanpečkom Crvenom krstu odvijaju se brojne aktivnosti i akcije iz “kalendara humanosti” i ambicioznog programa aktivnosti ove organizacije.

Samo tokom ove nedelje, u Crvenom krstu Majdanpek obeležili su najpre 16. oktobar, Svetski dan hrane, a potom, 17.oktobra i Svetski dan borbe protiv siromaštva.

“Crveni krst Majdanpek kao i svake godine u oktobru obeležava Mesec solidarnosti. Pod ovogodišnjim motom “Javite se na poziv 17.oktobra da okončamo siromaštvo: Put ka mirnodopskim i inkluzivnim društvima“, – kaže Tanja Golubović, sekretar Crvenog krsta Majdanpek i napominje: – Naša organizacija sprovodi program narodne kuhinje i povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva, iz sopstvenih sredstava, distribuirali smo pojačan obrok u narodnoj kuhinji za sve korisnike programa“.

U Majdanpeku inače, 250 lica je na spisku korisnika Narodne kuhinje. Pored njih 400 lica sa područja opštine ostvaruje pravo na pakete pomoći koje su aktivisti Crvenog krsta i ovih dana raspodelili osobama lošeg imovinskog i materijalnog stanja, korisnicima socijalne pomoći i predstavnicima drugih ugroženih kategorija stanovništva.

Ove nedelje je za učenike završnih razreda majdanpečkih srednjih škola organizovano predavanje na temu Borba protiv trgovine ljudima. Istovremeno, punoletnim srednjoškolcima upućen je poziv da učestvuju  u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koja će u petak, 20.oktobra biti organizovana u Centru za kulturu u Majdanpeku od 10 do 15 časova.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *