USPEŠNIH DVADESET GODINA RADA

KNJAŽEVAC-U Minićevu je protekle nedelje, održana svečana sednica Skupštine Zavičajnog društva Timočana Torlaka, posvećena jubilarnoj 20. godišnjici osnivanja društva.

Suočavajući se sa teškoćama, pre svega finansijske prirode, Zavičajno društvo Timočana Torlaka uspelo je da u protekle dve decenije, različitim aktivnostima ispuni misiju, zacrtanu osnivanjem – da afirmiše kulturno – istorijsko i prirodno nasleđa ovoga kraja, kazao je dr Dejan Krstić, predsednik društva.

”Organizacija ”Trolačke večeri” svakako je jedna od značajnijih aktivnosti, ali se trajni trag ostavlja  kroz izdavanje lista ”Torlak” i izdavačku delatnost”, naglašava Krstić. On očekuje u budućnosti bolju saradnju sa lokalnim instutucijama u Minićevu, Knjaževcu i Zaječaru.

Na svečanosti obeležavanja 20. godišnjice društva predstavljena je i knjiga ”Torlačke ukrštene reči” Slavoljuba Jelenkovića. Namera autora bila je da napravi publikaciju jedinstvenu za kraj u kome je rođen.

Svečanoj sednici Skupštine Zavičajnog društva Timočana Torlaka prisustvovala je delagacija Torlačkog društva ”Ždrepče” iz Belogradčika. Uručene su zahvalnce pojedincima, institucijama i preduzećima, koji su proteklih godina doprineli radu društva i afirmaciji vrednosti za koje se zalaže.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *