PORODIČNO PREDUZETNIŠTVO RECEPT ZA USPEH

KLADOVO-Da su zaposleni jedan od najvećih resursa porodične kompanije “Tekijanka” potvrđeno je i na prigodnoj godišnjoj svečanosti u hotelu “Đerdap” održanoj  povodom 27 godina uspešnog rada. Porodična kompanija ” Tekijanka ” osnovana  je 25. februara 1990. godine u Tekiji ribarskom naselju smeštenom na obali Đerdapskog jezera u maloj prodavnici sa dva radnika.

Kompanija danas raspolaže sa 22 maloprodanja prodajna objekta u pet opština Timočke Krajine u kojima dnevno oko 15.000 potrošača opslužuje više od 460 zaposlenih.Da su najbolji uz najbolje svedoče i dobitnici jubilarnih nagrada za vernost od 5, 10,15 i 20 godina.

– Marljiv i predan rad odlika je zaposlenih u kompaniji u koju sam došao pre 20 godina. Reč je o porodičnoj firmi u kojoj svi znaju gde im je mesto, a o 467 zaposlenih poslovodstvo brine i najvrednije nagrađuje-  istakao je Srđan Bolbotinović, dobitnik nagrade za 20 godina rada.

Zaposleni u Tekijankim maloprodajnim objektima stalno su na usluzi kupcima i funkcionišu kao jedan tim u kojem za nijansu odskaču pojedinci koje za godišnja priznanja nominuju kolege.

– Vredna sam i angažovana podjednako kao moje kolege bez njih se sigurno ne bi našla na probirljivoj listi nagrađenih.Hvala im što su mi ukazali poverenje koje prija i obavezuje- kazala je Marina Zlatkov, nagrađena radnica.

U Tekijanki znaju koji recept treba primeniti na putu do uspeha,što doprinosi da se poslovanje i mreža maloprodajnih objekata širi. U to su se uverili i kupci u Knjaževcu koje u objektu površine 250 kvadrata tridesetak zaposlenih dočekuje sa osmehom.

Tekijanka2– To je objekat u kojem smo postigli nove standarde koje ćemo da primenjujemo u svakoj novoj radnji i koji je najlepši u Tekijankinom lancu. Do kraja godine predstoji nam otvaranje još tri maloprodajna objekta – s ponosom ističe Željko Bolbotinović, direktor kompanije “Tekijanka” i dodaje da zaposleni u porodičnoj kompaniji u vremenima teškim uspešno odolevaju svim izazovima koje diktira tržišna utakmica, jer svoje poslovanje temelje na porodičnim vrednostima.

Na pragu 28. rođendana Kompanija “Tekijanka” ostavila je neizbrisiv trag u afirmaciji porodičnog preduzetništva i domaćinskog odnosa prema kupcima. Zaposleni racionalnim poslovanjem i stalnom brigom o interesu kupaca daju nemerljiv doprinos da porodična kompanija nosi epitet vodećeg trgovinskog lanca u Istočnoj Srbiji.

Naredna 2018. godina biće puna izazova, ali i godina ekspanzije Tekijanke- zaključio je Bolbotinović. Zato je i razumljivo zadovoljstvo vlasnika i zaposlenih koji su na rođendanskoj torti ugasili 27 svećica.

M.R.

Foto:Tekijanka

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *