DRAGOCENA ISKUSTVA IZ BUGARSKE

KLADOVO-U okviru projekta “Očuvanje i unapređenje životne sredine u pograničnom regionu kroz kompostiranje biorazgradivog otpada“ koji se sufinansira iz sredstava Evropske Unije kroz  IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020, održan je trening „Politike nultog otpada i razumna rešenja za upravljanje otpadom“. Na treningu su učestvovali predstavnici relevantnih organizacija i institucija s Borskog i Vidinskog okruga.

-Tokom predavanja učesnici su se upoznali s direktivama Evropske unije u vezi upravljanja otpadom s posebnim osvrtom na upravljanje
biorazgradivim otpadom, dosadašnjim rezultatima i praksom u Bugarskoj, obišli su regionalnu deponiju Vidinskog regiona s delom za
biorazgradivi otpad i postrojenje za prikupljanje i preradu biorazgradivog otpada IBT “Han Bogrov” kod Sofije- kazao je Slađan Bobić, član projektnog tima iz Kladovo.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *