PRVI KORAK U REKONSTRUKCIJI MREŽE JAVNE RASVETE

KLADOVO – Na sednici lokalnog parlamenta  podršku odbornika dobio je predlog Odluke  o pokretanju postupka  za realizaciju javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju  mreže javne rasvete u opštini Kladovo.To podrazumeva da klasičan sistem osvetljenja zamene  led diode.

– Kompletnom rekonstrukcijom  rasvete biće obuhvaćani  grad i sva naselja u opštini Kladovo. Led diode troše za šest puta manje energije, vek trajanja im je znatno duži, a održavanje je znatno jeftinije.Odlukom smo otvorili proceduru za izbor konsultanta,  što je preduslov da  se objavi tender za najpovoljnijeg  ponuđača iz te oblasti- objasnio je  Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Odbornička većina podržala je predložene izmene Odluke koja određuje novčane kazne za prekršaje, iako se  mišljenje odbornika SPS razlikovalo, kada je reč o  visini pojedinih iznosa. Odbornici SO Kladovo usvojili su i  dopunu Odluke  o komunalnim delatnostima  na teritoriji opštine Kladovo, kao i predlog Odluke o prevozu  lica starijih od 65 godina  u prigradskom autobuskom saobraćaju. Oni će to pravo moći da ostvare od 1. januara  2018. godine  dva puta mesečno na pazarni dan subotom i dva puta  u danima kada je isplata penzija.

– Odluka je usvojena na junskom zasedanju Skupštine, a dopuna se odnosi  i na i liniju Manastirica-Podvrška- Kladovo. Odlukom o besplatnom prevozu lica  starijih od 65 godina u prigradskom autobuskom  saobraćaju definisan je  polazak iz mesne zajednice u sedam , dok je povratak u 13 sati- kazao je  Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

One comment on “PRVI KORAK U REKONSTRUKCIJI MREŽE JAVNE RASVETE

  1. Svetislav kaže:

    Ugovor sa izmišljenim firmama za LED rasvetu je velika pljačka naroda tj.budžetskih obveznika.Priča da led sijalica troši 6 puta manje struje je monstruozna i užasno kriminalna laž.To se vidi iz sledeće rečenice da će ušteda biti 82 posto.Međutim, postojeće osvetljenje gde se nalazi sijalica natrijum visokog pritiska je postavljeno na bazi projekata koji su rađeni na bazi struke i standarda i svetlosne karakteristike izvora svetla.Talasna dužina svetla iz sijalice natrijum visokog pritiska obezbeđuje veću prodornost u uslovima magle što led izvor ne omogućuje.Međutim, sve ovo što je urađeno sa rasvetom u opštini Kladovo na brzinu predstavlja jednu veliku prevaru i pljačku koja mora da dobije sudski epilog.Količina svetla postavljenih svetiljki je manja od skinutih.Njihova snaga nije znatno manja od skinutih.Neprijatni bljesak koji ometa normalno funkcionisanje saobraćaja je očigledan.Efekat prevare je najočigledniji u parkovima u Brzoj Palanci i Kladovu.Skinute su postojeće svetiljke umesto samo da se zamene sijalice.Ali zato cena je paprena.Ali sve je to dovelo do toga da politolog Čučulanović u 67 godina iz Kladova dođe u Beograd na mesto direktora Pupin Telekom jer se sad naročito razume u elektroniku i telekomunikacije a u Beogradu nema tih stručnjaka .Cela priča mors da se završi suđskom procedurom .Verovatno je to sada nemoguće.Mora da se promeni vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *