PRVI KORAK U REKONSTRUKCIJI MREŽE JAVNE RASVETE

KLADOVO – Na sednici lokalnog parlamenta  podršku odbornika dobio je predlog Odluke  o pokretanju postupka  za realizaciju javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju  mreže javne rasvete u opštini Kladovo.To podrazumeva da klasičan sistem osvetljenja zamene  led diode.

– Kompletnom rekonstrukcijom  rasvete biće obuhvaćani  grad i sva naselja u opštini Kladovo. Led diode troše za šest puta manje energije, vek trajanja im je znatno duži, a održavanje je znatno jeftinije.Odlukom smo otvorili proceduru za izbor konsultanta,  što je preduslov da  se objavi tender za najpovoljnijeg  ponuđača iz te oblasti- objasnio je  Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Odbornička većina podržala je predložene izmene Odluke koja određuje novčane kazne za prekršaje, iako se  mišljenje odbornika SPS razlikovalo, kada je reč o  visini pojedinih iznosa. Odbornici SO Kladovo usvojili su i  dopunu Odluke  o komunalnim delatnostima  na teritoriji opštine Kladovo, kao i predlog Odluke o prevozu  lica starijih od 65 godina  u prigradskom autobuskom saobraćaju. Oni će to pravo moći da ostvare od 1. januara  2018. godine  dva puta mesečno na pazarni dan subotom i dva puta  u danima kada je isplata penzija.

– Odluka je usvojena na junskom zasedanju Skupštine, a dopuna se odnosi  i na i liniju Manastirica-Podvrška- Kladovo. Odlukom o besplatnom prevozu lica  starijih od 65 godina u prigradskom autobuskom  saobraćaju definisan je  polazak iz mesne zajednice u sedam , dok je povratak u 13 sati- kazao je  Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *