ATRIJUM U NOVOM RUHU

GAMZIGRADSKA BANJA-Rezanjem slavskog kolača i osveštavanjem renoviranog prostora u restoranu “Atrijum” svečano je obeleženo 39 godina rada i krsna slava Vavedenje Presvete Bogorodice koju je uz prisustvo Episkopa timočkog Ilariona i mnogobrojnih gostiju proslavila Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji.

Direktor ove zdravstvene ustanove dr Rade Kostić, pozdravio je prisutne goste, predstavnike Ministarstva zdravlja, Gradske uprave grada Zaječara, poslovne saradnike, kao i korisnike usluga.

-Veliko mi je zadovoljstvo i posebna čast da Vam, ispred zaposlenih  i u svoje lično ime, poželim dobrodošlicu. Sada smo na ovom svetom mestu koje je od samog svog osnivanja, tačno pre 39 godina i započelo sa svojim humanitarnim radom. Na tom putu smo opstali svih ovih godina i upravo je ta naša humana delatnost i vera naših pacijenata, održala našu ustanovu-rekao je Kostić i dodao da iza njega stoji tim mladih lekara koji prati nove vizije u oblasti fizikalne medicine, kao i veterani u ovoj oblasti koji nesebično svoje iskustvo prenose na mlade kolege, tako da je spoj mladosti i iskustva zaštitni znak Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji.

Ovom prilikom su takođe i sumirani rezultati rada, s obzirom da je decembar mesec kada se može napraviti retrospektiva poslovanja u predhodnim mesecima .

-Iako je godina bila izuzetno teška, kao i par godina unazad, rukovodstvo bolnice je realizovalo većinu zacrtanih planova. Čak smo naišli  i na razumevanje u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, što nije bio slučaj u predhodnom period. Sredstvima od 13 miliona dinara, koje smo od Fonda dobili, bili smo u mogućnosti da povećamo kapacitete ambulantnih usluga za 60 odsto. Za narednu godinu se planira još 6 miliona i 200 hiljada dinara više,  tako da u 2018. godinu ulazimo sa ugovorom od 19 miliona dinara za ovu vrstu usluge koju pružamo korisnicima Borskog I Zaječarskog okruga- naglasio je Kostić.

Na ovaj jubilej, pored otvaranja renoviranog restorana,  otvorena je i staza zdravlja dužine 1360 metara.

M.M.

https://www.youtube.com/watch?v=SLNPBnFdZpE&feature=youtu.be

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *