ČUČULANOVIĆ: SAJT, SERVIS GRAĐANA ’’NA DUGME’’

Borski okrug: ”Sajtovi lokalnih samouprava: bilten vlasti ili servis građana?”(14)

-Lično, nisam zadovoljan sajtom Opštine Kladovo, iako sam ja na njenom čelu. Sajt lokalne samouprave, između ostalog, ne treba da služi da se građani samo informišu, nego da posredstvom tog internet sistema sve ono što je u bazi uslužnog centra mogu da elektronski dobiju. Na taj način bi građani dolazili do mnogih njima važnih dokumenata, na lakši i brži način, i više ne bi imali potrebe da dolaze na šaltere, rekao je portal timocke.rs Radisav Čučulanović, predsednik Opštine Kladovo.

Kao Vi ocenjujete kvalitet sajta Opštine Kladovo?

-Mi smo za informisanje građana uglavnom koristili lokalne medije, a manje smo koristili sajt Opštine Kladovo i druge načine za informisanje javnosti. Lično, nisam zadovoljan sajtom Opštine, iako sam ja na njenom čelu. Mislim da može mnogo bolje to da se radi, ali je to usko vezano sa digitalizacijom kompletnog sistema i informacionog povezivanja svih sela, jer ako ljudi u selima ne mogu da čitaju, ne mogu da posredstvo interneta prate aktivnosti lokalne samouprave, i ako je to namenjeno jednom ograničenom broju građana, onda se i nađe opravdanje zašto je sajt nešto ”slabiji”, od onoga što bi trebao da bude.

Kako, po Vama, treba da izgleda sajt jedne lokalne samouprave?

-Sajt lokalne samouprave, između ostalog, ne treba da služi da se građani samo informišu, nego da posredstvom tog internet sistema sve ono što je u bazi uslužnog centra mogu da elektronski dobiju. Na taj način bi građani dolazili do mnogih njima važnih dokumenata na lakši i brži način, i više ne bi imali potrebe da dolaze na šaltere. Svakako ćemo u narednom periodu osposobiti taj sistem i omogućiti da građani od kuće, iz fotelje, dođu do svih tih dokumenata, što bi unapredilo rad opštinskih službi, a ljudima uštedelo vreme i novac. Taj posao je započet u saradnji sa Vladom Republike Srbije i vrlo brzo građani mogu očekivati da sva neophodna dokumenta mogu da dobiju ’’na dugme”.

Projektni tim sajta: timocke.rs

Foto: arhiva’’Timočkih’’

Projekat ”Sajtovi lokalnih samouprava: bilten vlasti ili servis građana?” (Borski okrug ), sufinansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja . Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

https://www.youtube.com/watch?v=0taLVjR2ix8&feature=youtu.be

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *