USVOJEN BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

BOLJEVAC -Odbornici Skupštine opštine Boljevac su na sednici održanoj protekle nedelje usvojili Odluku o budžetu za 2018. godinu, koji je projektovan na 538 miliona dinara.

– Ukupan iznos budžeta je za 7,51 posto manji u odnosu na poslednji rebalans, a utvrđen je nakon sagledavanja svih javnih prihoda i primanja u proteklom periodu, odnosno njihovom projekkcijom za narednu godinu, obrazložio je Davor Nikolić, pomoćnik predsednika opštine za budžet i finansije.

U strukturi prihoda najveće učešće imaju nenamenski transferi iz republičkog budžeta, porezi na zarade i kapitalne donacije međunarodnih finansijskih institucija. Naredne godine se nastavlja realizacija započetih projekata iz programa prekogranične saradnje sa Bugarskom, kao i projekat „Infrastruktura u romskom naselju“ iz granta Evropske Unije i Ministarstva finansija. Prihodi od donacija iz evropskih fondova očekuju se u iznosu od 70 miliona dinara, a ukupna sredstva u budžetu će omogućiti redovno funkcionisanje svih lokalnih institucija i predviđena kapitalna ulaganja.

Osim Odluke o budžetu, lokalni parlament je usvojio i programe poslovanja JP „Bogovina” Bor i JKP “Usluga” Boljevac. Odlukama Skupštine definisana je socijalna zaštita, komunalne usluge, javna parkirališta,držanje i zaštita domaćih životinja,  održavanje groblja i sahranjivanje, dimničarske usluge i druge oblasti u nadležnosti lokalne samouprave. Novom Odlukom je regulisana i povlašćena vožnja, koju će naredne godine moći da koriste  određene kategorije ekonomski najugroženijih stanovnika opštine.

M.G.

Projekat „Poljoprivreda, selo, mladi: ko ne seje neće ni žeti“ sufinansira Opština Boljevac. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *