HUMANI KLADOVLJANI

Kladovo-Zahvaljujući inicijativi Kladovskog udruženja mladih “Eden” na Badnje veče nebo nad gradom na Dunavu obasjalo je stotinu “Lampiona nade” koji su leteli zahvaljujući zagrejanom vazduhu i predstavljali su simbol humanosti i nade. Bilo je to finale akcije prikupljanja novčanih sredstava za pomoć osobama ometenim u razvoju iz Udruženja “Nada”.

– Kupovinom lampiona nade Kladovljani su ispoljili humanost na delu jer je celokupan prihod namenjen za finansiranje dela aktivnosti uudruženja osoba ometenih u razvoju “Nada”. Nebo nad gradom zablistalo je dobrim željama i svetlima lampiona  koji su odleteli  u nebesko prostranstvo sa porukom da su Kladovljani humani ljudi- zajednička je ocena Tatjane Bosnić predsednice udruženja “Nada” i Darka Stevanovića, inicijatora humanitarne akcije i prvog čoveka  udruženja “Eden”. Kladovljani moraju biti ponosni na kreativnost mladih i njihovu i ideju  koja je dobila nesebičnu podršku lokalne samouprave.

– Mi smo prepoznali značaj akcije, jer  puštanje  lampiona uvek prati jedna želja, a u vedroj januarskoj noći  mladi Kladovljani su svojom željom  dali novu nadu istoimenom udruženju, jer je ideja  naišla na podršku naših sugrađana. Lampioni nade i dobrih želja na trenutak su nas odveli u bajku u kojoj je svako od prisutnih bio  glavni junak, jer je svojim prilogom doprineo da humanitarna akcija uspe-istakao je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

U humanitarnoj akciji  prikupljeno je 46.000 dinara, ali važnije od tog podatka, svakako je saznanje da je akcija vratila veru u ljude i mladost  grada na Dunavu.

M.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *