UMESTO ĐAKA MAJSTORI U KABINETIMA

Kladovo-Načelnik opštinske Uprave Kladovo Jovan Stingić i Dragan Ilić, direktor građevinske  firme “BIMBO” d.o.o. Beograd, vodećeg člana konzorcijuma izvođača radova, potpisali su Ugovor o rekonstrukciji zgrade osnovne škole “Vuk Karadžić” u Kladovu. Vrednost investicije je 130,5 miliona dinara, a novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

– Poptisivanjem Ugovora demantovali smo špekulacije, da je realizacija projekta rekonstrukcije škole propala.To naravno nije tačno, a ovo je najvredniji Ugovor koji sam potpisao, kao načelnik Opštinske uprave, od 2002. godine – kazao je Jovan Stingić. Radovi su povereni konzorcijumu izvođača, vodeći član je “BIMBO” d.o.o. Beograd, firma koja četvrt veka gradi javne ustanove, škole, vojne objekte i trgovačke centre i spremna je da odgovori kompleksnom poslu.

– Imamo dovoljno iskustva i znanja da  posao završimo kvalitetno i u planiranom roku. Sa nama u timu su još tri izvođača radova, među njima je i AD ” Đerdap-usluge” iz Kladova- istakao je Dragan Ilić direktor “Bimbo” d.o.o. Beograd.

Na drugi dan Božića đaci i prosvetari u Kladovu dobili su najlepši božićni poklon, jer će od jeseni imati moderno uređenu zgradu škole.

-Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji zgrade škole prvi je korak u realizaciji projekata,  koji će doprineti da opština Kladovo u 2018. godini doživi investicioni preporod. U prvoj polovini godine počeće i rekonstrukcija ZC Kladovo”, rehabilitacija državnog puta IB reda od Kladova do Brze Palanke, kreću radovi na izgradnji mosta u Velikoj Kamenici, počinjemo i izgradnju akva-parka, tako da će Kladovo biti veliko gradilište-zaključio je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

Kako se planira, radovi na rekonstrukciji škole, počeće najpre u objektu “B”, odnosno u zgradi stare gimnazije. Paralelno sa tim radovima, čim to vremenski uslovi dozvole, počeće  i rekonstrukcija spoljne fasade, pri čemu će prioritet imati bezbednost učenika, njihovih nastavnika, ali i izvođača radova, jedan je od zaključaka sa sastanka održanog u Kladovu. Rok za završetak kompleksnog posla je 210 dana.

M.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *