PREDLOŽENA DVA ODELJENJA GIMNAZIJE

Majdanpek.- Čelnici opštine Majdanpek su sa predstavnicima majdanpečkih srednjih škola  još jednom razmotrili predloženi plan upisa za narednu školsku godinu i u skladu sa novodobijenim informacijama nastojali da sagledaju prave, realne mogućnosti i potrebe upisa.

Budući da se odustalo od plana za formiranje dva odeljenja carinskog tehničara u narednoj školskoj godini, Tehnička škola će imati jedno odeljenje turističkog tehničara u Donjem Milanovcu, a tri u Majdanpeku i to za zanimanja elektrotehničar računara, mašinski tehničar motornih vozila i mešovito odeljenje trećeg stepena bravar- zavarivač.

Gimnazija bi trebalo da upiše dva odeljenja, jedno u Majdanpeku, drugo u Donjem Milanovcu i tako bude bliže ostvarenju preporuke Ministarstva prosvete da narednih godina 40 odsto svršenih osnovaca upisuje gimnaziju, te tako sebi otvori put za dalje školovanje, za studiranje. Prema informaciji koja se ovom prilikom čula, u Srbiji sada gimnaziju pohađa 25 odsto srednjoškolaca, a u opštini Majdanpek upola manji procenat.

Ove školske godine u pet osnovnih škola na području opštine Majdanpek osmi razred završava 150 učenika. Prošle godine taj broj bio je veći za 36 učenika, ali je od njih samo 110 školovanje nastavilo u majdanpečkim srednjim školama, dok su se ostali opredelili za druge škole i sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *