ANA BRNABIĆ: NE TREBA ŽURITI SA RTB-OM

BOR-Pored rudarstva, veliki potencijal razvoja Bora je i u turizamu, ali moramo paziti da ove dve stvari jedna drugu ne sputavaju, rekla je prilikom današnje posete Boru predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić. Ona se najpre sastala sa rukovodstvom opštine Bor, a zatim je usledio sastanak sa menadžmentom RTB-a i obilazak komandne sobe u novoj topionici , dok je premijerka na kraju obišla radove na izgradnji nove zgrade za izbegla lica u Novom gradskom centru.

– Rudarstvo je bez daljnjeg najvažniji resurs koji ima Bor, RTB Bor u potpunosti primenjuje UPPR, zbog čega je, kao što je i direktor rekao, stao na noge. U potpunosti ispunjava sve svoje obaveze i mi očekujemo da će dobit RTB-a Bor ove godine biti za nekih 15 posto veća nego 2017. -rekla je premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Ona je dodala da su takođe potrebna i dodatna ulaganja  u ovom preduzeću i da za to država traži strateškog partnera.

-Nadam se da ćemo do sredine 2018. završiti razgovore sa nekim od potencijalnih strateških partnera i da će se taj posao završiti do kraja godine, ali sa tim poslom svakako ne treba brzati, jer ovo je značajno preduzeće ne samo za Bor, već i za celu Srbiju i svako brzanje može da dovede do nekih posledica, koje ne treba da imamo. Dakle, na dobrom smo putu, imamo zainteresovane strateške partnere i ja se radujem da ćemo ući u jedan novi investicioni ciklus-naglasila je Brnabićka.

Generalni direktor RTB-a Bor, Blagoje Spaskovski iskazao je veliku zahvalnost, kako ovoj tako i prethodnoj Vladi, za sve ono što je učinila za borski kombinat bakra.

-Meni je posebno drago da je danas sa nama predsednica Vlade Republike Srbije. Ja koristim priliku da joj se zahvalim za izjavu od pre dva meseca, kada je rekla da je RTB Bor ozbiljan punilac budžeta Srbije i da RTB Bor učestvuje sa 0,8 procenata u BDP-u države Srbije. RTB Bor je stao na zdrave noge zahvaljujući povećanoj proizvodnji i povećanoj ceni, a ispred svega podršci Vlade Republike Srbije  -naglasio je Spaskovski.

Premijerka Srbije je ovom prilikom istakla da je Vlada usvojila i uputila predlog Skupštini da Bor ponovo dobije status grada, što je od velikog značaja za sve građane borske opštine.

– Opština Bor je danas jedna od najrazvijenijih opština, ali samo zahvaljujući naporu i energiji koju je učinila Vlada da ojača RTB Bor, a onda i RTB da učestvuje sa jednim visokim procentom u budžetu naše opštine. Danas Vlada Republike Srbije preko svoje Kancelarije za javna ulaganja, vrlo ozbiljno pomaže opštini Bor, kroz realizaciju programa obnove škola, bolnica kao i svih drugih projekata koji su za nas veoma interesantni-zaključio je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

M.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *